Ha sima vízben főzöm a húst, akkor kevesebb lesz a kcal tartalma?
Alacsonyabb lesz a kalóriatartalma, mintha zsiradékon/zsiradékban készült volna.
Azért csúszik nehezebben, mert egyrészt kevésbé finom, másrészt szárazabb így.
A baromfi mell-hús alapvetően sovány, és száraz hús, ízlések kérdése, de a szárazsága miatt talán nem is a legfinomabb, de a másik oldalon pedig igaz, hogy zsirszegény.
Ezzel s többszöri főzővíz cserével kétlem, hogy számottevő kalóriától szabadítanád meg az ételt, inkább az ásványi anyagokat lúgozod ki a húsból
Íztelen, tápanyagmentes, ehetetlen.
Hogy másképp fogyna az ember, ha nem így.
Zseniális.
Egyáltalán nem lesz kevesebb a kalória tartalma, ugyan mitől lenne?!
Ha amúgy se ennéd (innád) meg a főzővizet, akkor akkor maga a hús totál mindegy, hogy 1 vízben fő meg, vagy 6-ban.
Szóval... még ha hülye nem is vagy,
... az a baj, hogy nehéz erre mint mondani. Tulajdonképpen de, hülye vagy.
Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Igaz, most így belegondolva ez a leöntéses dolog valóban többet árt, mint használ.
(Ha hülye lennék, valszeg nem írtam volna bele a kérdésbe, mert nem is venném észre)
Adnék egy tanácsot. Felejtsd el ezt a húsz vízcserés, ízetlen baromságot. Egyrészt a víz nem végtelen akkor sem, ha kifizetik a szüleid, másrészt ez így határtalan az ehetetlennel.
Ha fogyni szeretnél, akkor grillezett csirkemell, comb, illetve pulykamell ÍZESÍTVE, mellé pedig rizs és párolt zöldség. Illetve sok mozgás, és még több folyadék, ami lehetőleg víz. Sőt, kis citromlével még azt is ízesítheted, de csak annyival, hogy ne kelljen hozzá cukor.
E tekintetben a hülyeség a 22-es csapdája, szóval sehogy nem jössz ki jól belőle. (olvastad a könyvet? :))
Ez a forrázás néha indokolt, létezik pár olyan technológia, étel, szituáció, ami ezt igényli, de egészen biztosra mondom, hogy ez téged nem érint!
A hús azért száraz és csúszik nehezen, mert alapból kevés (gyakorlatilag elhanyagolható) a zsírtartalma.
Nem mellékesen pont ezért nem igazán alkalmas arra, hogy sima vízben főtt húsként legyen elkészítve. Mert fűrészpor szárazságú.
Kevés undorítóbb dolog lehet, mint az üres vízben főtt pulykamell... Ízetlen, száraz, semmi tápanyag... Legalább fűszert tennel a vízbe,vagy zöldségeket.
Milyen étkezési zavarod van, hogy a leöntött húslé kalóriatartalmát is számolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!