Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi az a töki pompos?

Mi az a töki pompos?

Figyelt kérdés
2010. szept. 17. 08:11
 1/4 anonim válasza:
100%
2010. szept. 17. 08:30
 2/4 anonim ***** válasza:
57%

Töki pompos

A tésztához:

3 közepes krumpli megfőzni, összetörni vagy villával összenyomni

1 kis doboz kefir

3 evőkanál olaj

fél dl tejben fél kocka életsztőt felfuttatni egy kevés cukorral

fél kg liszt

1 teáskanál só

Összegyúrni, keleszteni. Kiolajozni a tepsit, elegyengetni rajta a tésztát. Villával megszurkálni, picikét elősütni /180 °-on/ (tényleg kicsit, mert hamar megsül, csak annyira, hogy ne legyen nyers). Utána megkenni fokhagymás tejföllel (én fél litert használtam és 3 gerezd fokhagymát, kicsi borsot és sót tettem még bele). Megszórni a hozzávalókkal: elősütött húsos szalonnával, vékonyra vágott lilahagymával ,kevés füstölt kolbásszal meg reszelt sajttal. Amikor a sajt megpirul, akkor kész!

2010. szept. 17. 12:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Kenyérlángos a másik neve, borfesztiválokon meg ilyen rendezvényeken lehet kapni, nagyon finom, kemencében sütik, a tésztája mint a pizzatészta, rajta meg szalonna, lilahagyma és hasonlók... nyammmmm!:-)))
2010. szept. 17. 12:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Kenyérlángos

Hozzávalók:

• 60 dkg liszt

• 3 dkg élesztő

• fél dl tej

• pici cukor az élesztő kelesztéséhez

• 3 dl kéz meleg víz

• só

• 2 evőkanál étolaj

• A feltéthez:

• kb. 15-20 dkg húsos füstölt szalonna

• 3 közepes fej (lila)hagyma

• 450g tejföl

• kevés só

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben megfuttatom, majd a liszthez adom, amibe a hozzávalókat is beleteszem, és jól kidagasztom. 30-40 percig meleg helyen kelesztem.

Mikor megkelt a tészta kinyújtom. Belehelyezem a tepsibe, majd megkenem tejföllel (enyhén fokhagymás és sós). Erre teszem rá a szalonnát és a hagymát (és reszelt sajtot, nélküle is lehet). Kicsit hagyom még a tepsiben pihenni, majd megsütöm. Nagyon egyszerű, finom étel.

Nálunk kb 1.5 éve minden héten van egyszer. Nagyon laktató és nagyon finom. A baráti társaság is szereti.

2010. szept. 24. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!