Mi az a töki pompos?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Töki pompos
A tésztához:
3 közepes krumpli megfőzni, összetörni vagy villával összenyomni
1 kis doboz kefir
3 evőkanál olaj
fél dl tejben fél kocka életsztőt felfuttatni egy kevés cukorral
fél kg liszt
1 teáskanál só
Összegyúrni, keleszteni. Kiolajozni a tepsit, elegyengetni rajta a tésztát. Villával megszurkálni, picikét elősütni /180 °-on/ (tényleg kicsit, mert hamar megsül, csak annyira, hogy ne legyen nyers). Utána megkenni fokhagymás tejföllel (én fél litert használtam és 3 gerezd fokhagymát, kicsi borsot és sót tettem még bele). Megszórni a hozzávalókkal: elősütött húsos szalonnával, vékonyra vágott lilahagymával ,kevés füstölt kolbásszal meg reszelt sajttal. Amikor a sajt megpirul, akkor kész!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kenyérlángos
Hozzávalók:
• 60 dkg liszt
• 3 dkg élesztő
• fél dl tej
• pici cukor az élesztő kelesztéséhez
• 3 dl kéz meleg víz
• só
• 2 evőkanál étolaj
• A feltéthez:
• kb. 15-20 dkg húsos füstölt szalonna
• 3 közepes fej (lila)hagyma
• 450g tejföl
• kevés só
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben megfuttatom, majd a liszthez adom, amibe a hozzávalókat is beleteszem, és jól kidagasztom. 30-40 percig meleg helyen kelesztem.
Mikor megkelt a tészta kinyújtom. Belehelyezem a tepsibe, majd megkenem tejföllel (enyhén fokhagymás és sós). Erre teszem rá a szalonnát és a hagymát (és reszelt sajtot, nélküle is lehet). Kicsit hagyom még a tepsiben pihenni, majd megsütöm. Nagyon egyszerű, finom étel.
Nálunk kb 1.5 éve minden héten van egyszer. Nagyon laktató és nagyon finom. A baráti társaság is szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!