Milyen ételekhez illenek a következő fűszerek (mármint külön-külön)? Bazsalikom, Sáfrányos Szeklice, Római Kömény, Tárkony.
A bazsalikom paradicsomos tésztaételekre nagyon jó. De csirkemellhez is.
A tárkony húsos ragukba meg levesekbe.
A másik kettőben nem vagyok biztos.
A bazsalikomot főképp olaszos-paradicsomos kajákba szoktuk használni. (Paradicsomleves, pizza, bolognai...)
Sáfrányos szeklicét még nem használtam, de sáfrányt szoktak vele helyettesíteni, ugyanúgy sárgára színez és fűszerez.
Tárkony: raguleves, illetve Stahl Juditnak van egy pezsgős csirke receptje, ami nagyon finom. Egy alkalommal gyerekbarát tökfőzelékbe is raktam, kapor helyett, működött.
Római kömény: erős ízű fűszer, tapasztalatom szerint az ember vagy nagyon utálja, vagy nagyon szereti, átmenet nincs. Rengeteg indiai recept kezdődik úgy, hogy egy kevés vajon vagy olajon piríts meg egy teásknál római köményt. Közel-keleti és tex-mex kajákba is szokták rakni: falafel, chilis bab stb.
Érdekesség, hogy nem ritka félrefordítás, a római kömény angolul cumin, amit kevésbé tájékozott fordítók simán köménymagnak néznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!