Ha a bolognai raguhoz tultoltam az oreganot meg a bazsalikomot, mit tehetek vele, hogy helyre hozzam?
Figyelt kérdés
Nem tudok fozni, de altalaban ezt eltalalom, most 60 deka hushoz ment 1-1 bo teaskanallal ezekbol, es barmit csinaltam vele, valamifele "tulzast" erzek benne, vagy valami hianyt, de minden mas van benne, amit szoktam es akkor oke. Most tobb, mint a fele megmaradt, es igy alig eheto, arra gondoltam, valamit hozza kene tenni, amivel helyre johet? Van meg 40 deka daralthus a fagyoba. Szerintetek?2021. aug. 5. 18:15
1/13 anonim válasza:
Lehet tészta és sajt hozzáadása után már nem lesz olyan intenzív, próbáld ki kis adaggal
2/13 anonim válasza:
Nem tudom, 60 deka húshoz szerintem egyáltalán nem túlzás az 1-1 teáskanál oregano és bazsalikom. Kicsit javítsd fel még paradicsommal, borssal, ha túlzottnak érzed.
3/13 anonim válasza:
En sokkal tobbet rakok bele :) Nincs azzal baj!
4/13 A kérdező kommentje:
Huha... Hat ha nem az a baj, akkor viszont nincs otletem, a tobbi mar erzesre ment... Kiskockara vagott fustolt szalonnabol kinyertem a zsirt, abba hagyma es aprora vagott paradicsom, vartam, majd a hus, amig kifeheredett, ra a paradicsompure (uveges, asszem sparos), es ra a fuszerek: majoranna, keves fuszerkomeny, petrezselyemzold (a szaritott), bazsalikom es oregano, na meg so, bors, vegeta, meg vagy 2 evokanal cukor, mert savanyu volt, es kis pirospaprika. Full takarekon kb 2 orat fott, neha megkevertem, de vagy 5x raktam bele fel deci vizet, mert piszok suru volt. Persze kicsit utana soztam, es hat a vegen mar untam, levettem a tuzrol, es volt egy izmos izu, szamomra nem azonosithato izvilag, szerintem a kinaiaknak izlene, mert ugy kb edes savanyu keseru sos, minden van benne :) Nem tudom, h megmentheto e, koszi azert a valaszokat! Ui: termeszetesen tesztara teve se jobb...
2021. aug. 5. 21:43
5/13 anonim válasza:
"majoranna, keves fuszerkomeny, petrezselyemzold (a szaritott), bazsalikom es oregano, na meg so, bors, vegeta, meg vagy 2 evokanal cukor, mert savanyu volt, es kis pirospaprika"
ööööö...ez a sok szar minek kellett bele?
6/13 A kérdező kommentje:
5: 10-bol 8 recept irja csak, gondoltam a statisztikai tobbseg legyozi a "csak tegye'bele sot, fiam" logikai folenyt...
2021. aug. 5. 22:59
7/13 anonim válasza:
Linkeld már be azt a 8 receptet!
8/13 A kérdező kommentje:
Nosalty, de 16 ora melo itan vagyok, holnap belinkelem.
2021. aug. 6. 00:00
9/13 anonim válasza:
Szerintem semmi gond nincs ezzel a fűszerezéssel. Én is több zöldfűszert használok ennyi mennyiséghez szóval nem azt toltad túl. Nekem mostanában az a tapasztalatom, hogy a bolti paradicsom szószok irdatlan rossz ízűek! Sajnos tavaly nem lett annyi befőzve és idén már vennem kellett párszor és ugyanúgy jártam a többségével, mint Te, hogy miután belekerült az ételbe, mindenféle íz kijött, főleg savanyú és kesernyés... hogy sokszor alig bírtam helyrehozni hiába cukor vagy víz vagy több fokhagyma. Úgyhogy az a tanácsom, hogy ebből kellene találni valami finom fajtát és mindig csak azt venni, mert sajnos tényleg nem mindegy melyik! Én is azt hittem. A jelenlegi maradék ízének feljavítására még plusz fokhagymát és kakukkfüvet javaslok.
10/13 anonim válasza:
Az 5-sel értek egyet. Vegeta nem kell bele, és két kanál cukor helyett inkább egy kávéskanálnyi. Ennyire savanyú volt a Sparos paradicsompüré?
Én például ezt javaslom kipróbálásra. Ehhez is lehet tenni kevés bazsalikomot és oregánót, fűszerek tekintetében én is ötvözni szoktam több bolognai receptet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!