Hogy kell finom körömpörköltet főzni? Először készítem ,bár más típusú pörköltet már sokszor főztem.
Keress egy szimpatikus videót, azok sokkal szemléltetőbbek, mint néhány mondatban leírni az "okosságokat", amin aztán össze is vitázhatnak 😉
Például:
Természetesen találsz még eltérő verziókat, azt el tudod dönteni, neked melyik a szimpatikus.
Igen, ahogy az 1-es írja!
Én is a Szoky konyháját mondtam volna.
Nem kell túl spilázni normál pörkölt alapon főzd a köröm majd megadja az ízét és az állagát.
Vigyázz hogy puha legyen.
Ahogy az a videóban is elhangzik, a jó körömpörkölt alapja az, hogy a körmöket, csülköt alaposan át kell nézni, és megtisztítani, mert a vásárolt darabokon jellemző, hogy maradtak szőrszálak, azokat a főzés előtt el kell távolítani.... ha ezt elmulasztod, a bent marad szőrszálak miatt, bárhogy is ízesítetted, főzted, az jó nem lesz.
Egy másik receptben is a tisztítás fontosságát említi:
én úgy csinálom hogy lepirítok 30 dkg erélyi szalonnát,ezután hozzá dobom 2-3 fejnyi kockázott hagymát még azt kb 10 percig piritom,vigyázva le ne égjen. A tiszta körmöt bele dobálom,3-5dl vizzel felöntöm,majd bors fokhagyma,vegeta. Lassú tűzön legalább 3 órát főzöm,a vizet mindig pótolom,figyelve hogy az alját ne kapja meg.
Akkor jó ha már szétesik magától.
Újdonság hogy sült krumplival (+ füstöltsonkás fűszersó) eszem,és akkor olyan brassói-s lesz... és isteni lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!