Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért ilyen a tojás?

Miért ilyen a tojás?

Figyelt kérdés
Felforralom a vizet,aztán beleteszem a tojásokat. 10 percig főzöm és az egyik oldala rendesen megfő,a másik meg lágy marad. Mostanában csak ilyenre sikerül. Mindig ez a rohadt vékony héjú tojás volt itthon amit egyébként is utálok.

2022. ápr. 17. 10:28
 1/7 anonim ***** válasza:
70%
Főzzed 15 percig. Akkor biztos, hogy jó lesz.
2022. ápr. 17. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
92%

Mennyi forrásban lévő vízbe mennyi (hány db) tojást teszel?

A tojások ugyanis visszahűtik a vizet (minél több, annál jobban) és a 10 percből le kell számítani azt az időt, amíg újra forrásba jön a főzővíz.

2022. ápr. 17. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
92%

Teljesen el kell lepje a víz a tojádokst főzés közben végig.

Illetve onnan számold a tíz percet hogy lobogva, nagy buborékokkal forr a víz.

2022. ápr. 17. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Oh, most már tudom hol rontottam el. Köszi.
2022. ápr. 17. 15:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Már az elején bele kell tenni a tojásokat a vízbe és a forrásponttól kell számolni azt a tíz percet.
2022. ápr. 17. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen?
2022. ápr. 19. 16:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Régen is így készítettem el, aztán valamiért megváltozott ez a szokásom és elfelejtettem hogyan kell kifőzni. :/
2022. ápr. 19. 16:23

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!