Milyen TAPASZTALATAITOK vannak HIDEGEN SAJTOLT olajokkal való sütésről?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy nem javasolják, de az oka nem világos, így tehát kizárólag a kérdésben említett "TAPASZTALAT"-okra vagyok kíváncsi!
Tehát még egyszer: TAPASZTALAT érdekel.
Köszönöm!
2022. ápr. 12. 20:22
1/6 anonim válasza:
Nem lehet vele sütni, mert pillanatok alatt elpárolog.
3/6 anonim válasza:
Évek óta hidegen sajtolt napraforgó olajjal sütök. Igazából annyi a lényeg, hogy hozzá tudj szokni az erőteljesebb ízéhez. Én szeretem, és még senki nem reklamált a zamata miatt. Ezen kívül csak szezámmag olajat használtam főzéshez, de nem magában, csak kiegészítő ízként kínai ételhez. A többi olaj inkább salátákba való.
4/6 anonim válasza:
Azért sem javasolják, mert a sütés hatására ezek traszzsírokká alakulnak, ami borzasztó egészségtelen. Ezért van pl sütéshez való olivaolaj meg sima. Előbbinek átalakítják a szerkezetét, hogy ne bomoljon traszzsírokká
Egyébként sütöttem már nem sütéshez való olivaolajban, de xak éppen kiolajoztam a serpenyőt. Nem történt semmi extra
Amiért tökmag, avokádó stb olajokban nem sütnék
- transzzsír
- a drága olaj elpazarlása, mikor van olcsóbb és egészségesebb
- kis mennyiség is erősen megváltoztathatja az étel ízét
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az értelmes válaszokat! Különösen neked 4-es!
2022. ápr. 19. 16:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!