Hogyan kell pászkát (macesz?) élesztő nélküli kenyeret sütni?
Figyelt kérdés
Ma megpróbáltam sütni, de kökemény lett. Mi a titka a finom pászkának?2022. ápr. 7. 20:41
2/4 anonim válasza:
A pászka MINDIG kökemény, az úgy jó!
3/4 anonim válasza:
A pászka kemény, mert semmi sincs benne, ami felfújná a tésztát. A recept kialakulásakor még nem ismerték sem az élesztőt, sem a sütőport, sem a szódabikarbónát, ezért egyik sincs benne. Ráadásul mivel kutyafuttában kellett elkészíteni a kivonuláskor, ezért kovászolásra sem volt idő, tehát a liszt és víz keverékét még ez sem lazíthatta. Vagyis ha valódi pászkát szeretnél sütni, az bizony kőkemény, lepényszerű tészta lesz. Viszont ettől még lehet finom.
4/4 anonim válasza:
Nem kőkemény, hiszen könnyedén törhető, ropogtatható, rágható, olyan, mint egy vastagabb chips. Lehet, hogy túl vastag lett a tied és túlsütötted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!