Hogyan süssek meg rozéra egy kacsamellet?
Az éttermekben hogyan készítik?
:D
A bőrt kockásra vágom úgy, hogy a húst ne sértsem meg, a húsos felét ízlés szerint fűszerezem. Egy tiszta fémlábast, amin nincs se fa, se műanyag annyira fölmelegítek, hogy a kezem ne tudjam az aljára tenni, és a sütőt 200 fokra előmelegítem. A mellet bőrös oldalával lefelé beteszem a lábasba, és addig sütöm, amíg a zsírja majdnem teljesen kiolvad. Ez 5-6 perc. Ezután megfordítom, és a húsos oldalán sütöm 1 perccel rövidebb ideig, mint a bőrösön. Ezt követően visszafordítom a bőrös oldalára és kb. 5 percre lefedve beteszem a sütőbe. (Ezért nem lehet műanyag, vagy fa az edényen). Utána még újra a tűzhelyen sütöm bőrös oldalával lefelé kb. 5 percig, fedő nélkül,csak asütőben van rajta fedő. Ezt követően 2-3 percig már tányéron pihentetem, utána szeletelem föl. (Ha előbb szeleteled, levet ereszt).
Nem biztos, hogy az egyetlen helyes módszer, de nekem bevált. Kb. 20 dkg. az ideális súly. Meglehetősen szellőztetés igényes eljárás.
michelin guide étteremben dolgoztam, ahol pontosan ugyanúgy készült mint ahogy a street kitchenes receptben
semmiképp sem kell rá lsizt, nem is értem
a bőrét be kell vagdosni de nem teljesen végig
forró serpenyőben bőrrel lefele pirítani, majd minden oldalát körbesütni
utána előmelegített sütőben mérettől függően roséra sütni (ételhőmérővel ellenőrizhető, de 15-18 perc elég kell legyen)
Ha a kérdező konyítana egy picit is a gasztronómiához, akkor tudná, hogy a Street Kitchen-en gyakorlott séfek posztolják a receptjeiket, főleg a rozé kacsa ha jót láttam akkor a híres Zé receptje. A másik pedig, hogy ez az oldal nem szórakozásra való. Majdnem válaszoltam a csirkés kérdésnél is, mert soha nem sütöttem még száraz mellet, de akkor ezek szerint jobb, hogy nem vettem a fáradságot.:)
Különben ha valamennyit tényleg érdekel a főzés, sütés, akkor tessék gyakorolni, hiteles forrású netes receptek alapján tökéletes. Ha pedig kérdezel tapasztaltabbaktól, akkor azt legalább egy kis alázattal tedd. De ez "sajnos" tényleg olyan, hogy ki kell tapasztalnod a saját technikáidat, ízvilágod stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!