Hogy csinálod a mákos tésztát?
Házi gyúrt tészta és mák, porcukor. Ettem már mézzel is.
De ha akarsz jót enni,akkor darált dió és szatmári szilvalekvár és mák is kell rá.
Nem ez a tradicionális mocskos tészta(van ilyen étel a keleti régióban),de nagyon finom.
4-es vagyok lemaradt, hogy a végén egy csipet só fantasztikusan kiemeli a cukros mák ízét! Számomra kihagyhatatlan ízélményt nyújt, pedig nem is gondolná az ember, hogy ennyit dob rajta egy ilyen kis semmiség.
Plusz az 5-ösről jut eszembe, hogy a családban is szoktak legfőképp a gyerekek plusz (házi sárgabarack) lekvárt tenni rá.
Ami pedig most jutott eszembe, egy kis reszelt citromhéj is illik a mákhoz. Lehetne ezt cifrázni tejes mákkrémmel is.:P
Huhh, hát nálam fine dining fogás lett ebből az egyszerű ételből.
Friss, házi tészta (vastagmetélt) vagy ha tengernyi időm van, akkor natúr nudlit csinálok, azzal lesz királyi lakoma.
A mák mindig frissen darálva.
Mézet, meyer citromhéjat és tejszínt keverek hozzá, ha van idő, fel is forralom, de csak pár másodpercre.
Ráöntöm a tésztára, de úgy, hogy ne is látsszon, hogy az tészta!
IMÁDOM A MÁKOT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!