Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csinálod a mákos tésztát?

Hogy csinálod a mákos tésztát?

Figyelt kérdés
Simán megszórod .a tésztát mákkal vagy van valami más változat?
2022. márc. 29. 20:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Azért a mákot kis cukorral összekeverem és úgy. A tésztát meg előtte átkeverem kis olvasztott zsiradékkal.
2022. márc. 29. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
olvasztott vajban átforgatom a tésztát, és úgy megy rá a porcukros mák.
2022. márc. 29. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Persze, előtte a tésztát megfőzöm, a mákot megdarálom, aztán ahogy előttem írták.
2022. márc. 29. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Na most ez sznobul fog hangozni, de itthon a mákos tészta az nem is egy egyszerű étel, mert házi gyúrt tésztából készül, házi- és fontos, hogy frissen darált mákkal, amihez a cukrot nem szoktuk hozzákeverni, hanem rá, mert Mamám szerint úgy hamarabb megkeseredik a mák, ha megmarad. Még a mennyiség is lényeges tényező, szerintünk konkrétan akkor jó, ha nem látszik ki a tészta a mák alól.:P
2022. márc. 29. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Házi gyúrt tészta és mák, porcukor. Ettem már mézzel is.

De ha akarsz jót enni,akkor darált dió és szatmári szilvalekvár és mák is kell rá.

Nem ez a tradicionális mocskos tészta(van ilyen étel a keleti régióban),de nagyon finom.

2022. márc. 29. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok lemaradt, hogy a végén egy csipet só fantasztikusan kiemeli a cukros mák ízét! Számomra kihagyhatatlan ízélményt nyújt, pedig nem is gondolná az ember, hogy ennyit dob rajta egy ilyen kis semmiség.

Plusz az 5-ösről jut eszembe, hogy a családban is szoktak legfőképp a gyerekek plusz (házi sárgabarack) lekvárt tenni rá.

Ami pedig most jutott eszembe, egy kis reszelt citromhéj is illik a mákhoz. Lehetne ezt cifrázni tejes mákkrémmel is.:P

2022. márc. 30. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Főtt tésztára porcukros mák, semmi extra
2022. márc. 30. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Én csak kifőzöm a tésztát,leszűröm. Addig összekeverem a mákot a porcukorral majd hozzáadom a tésztához és ennyi
2022. márc. 30. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Huhh, hát nálam fine dining fogás lett ebből az egyszerű ételből.


Friss, házi tészta (vastagmetélt) vagy ha tengernyi időm van, akkor natúr nudlit csinálok, azzal lesz királyi lakoma.

A mák mindig frissen darálva.

Mézet, meyer citromhéjat és tejszínt keverek hozzá, ha van idő, fel is forralom, de csak pár másodpercre.

Ráöntöm a tésztára, de úgy, hogy ne is látsszon, hogy az tészta!

IMÁDOM A MÁKOT!

2022. márc. 31. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, a házi tészta nálam nem opcio, nincs időm pepecselni vele.
2022. márc. 31. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!