Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a finom mákos rétes töltelé...

Mi a finom mákos rétes töltelékének titka?

Figyelt kérdés

Mi a finom mákos rétes töltelékének titka?

Az enyém mindig túl száraz, ti hogyan csináljátok, hogy tökéletes állaga legyen, puha a töltelék benne?


2021. dec. 1. 19:38
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Öreganyám reszelt almát szórt rá, a fenti okok miatt. De biztosan kapsz ennél jobb (vagy másabb) ötleteket is :)
2021. dec. 1. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
Fel kell főzni tejben, cukor, és rengeteg citromhéj. Akkor kell abbahagyni a főzést, amikor még marad rajta nedvesség, és letakarva kell kihűteni.
2021. dec. 1. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
92%
Igen tejes cukorszirupbkell hozzá es még reszelt alma is mehet.
2021. dec. 1. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

- cukrot nem por/kristaly alakban tesszuk hozza, hanem cukorszirupot fozunk belole es igy kerul a toltelekbe


- ne kell fozni s makot, a cukorsziruppal leontve forrazod le es akkor nem esel a a lo tuloldalara es a toltelek nem lesz tocsakos


- toltelekbol ne sajnald a rumot


- ha meg mindig szaraznak tunik, akkor a mennyisegnek megfeleloen nyugodtan keverhetsz hozza egy kis sargabarack lekvart



(ha tul 'trutyi' a toltelek, szetfogja nyomni a tesztat sutes kozben!)

2021. dec. 2. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
én arra s figyelek, hogy lehetőleg friss mákból legyen, ne a tavalyi maradékból. AZ öreg mák ugyanis kesernyés ízt ad a süteménynek.
2021. dec. 3. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az 5-öst még kiegészíteném azzal, hogy érdemes kölcsönkérni egy "oldschool" mákdarálót a daráláshoz, ami szépen préseli a szemeket, ezáltal sokkal olajosabb, krémesebb lesz a végeredmény, mint a késes darálóban aprított (vagy készen, daráltan vett) mákkal.
2021. dec. 3. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én a rétes máktöltelékéhez a mák mellett szoktam adni cukrot, reszelt citromhéjat, vaniliáscukrot, tejben megáztatott zsemlét, reszelt almát. Ezt terítem a bevajazott réteslapra.

Erre kerül feltekeres előtt, a korábban összeállított krémes cucc: tojássárgája cukorral kikeverve, külön a fehérje habbá verve, először a sárgájást a tejfölbe belekeverem, aztán ovatosan a felvert fehérjét is.

Ez a keverék megy a mákos töltelekre csurgatva 1-2 cm távolságban.

Ezután tekertem fel,mint a beigli.

Ezt a keveréket használom minden réteshez, édeshez cukrosan, sóshoz cukor nélkül.

Mellesleg en a tetejére is ezt kenem, nem szárazon sütöm.

2021. dec. 3. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
48%

"Az enyém mindig túl száraz"

Akkor miért nem készíted egy kicsit nedvesebbre?

2021. dec. 5. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!