Mi a finom mákos rétes töltelékének titka?
Mi a finom mákos rétes töltelékének titka?
Az enyém mindig túl száraz, ti hogyan csináljátok, hogy tökéletes állaga legyen, puha a töltelék benne?
- cukrot nem por/kristaly alakban tesszuk hozza, hanem cukorszirupot fozunk belole es igy kerul a toltelekbe
- ne kell fozni s makot, a cukorsziruppal leontve forrazod le es akkor nem esel a a lo tuloldalara es a toltelek nem lesz tocsakos
- toltelekbol ne sajnald a rumot
- ha meg mindig szaraznak tunik, akkor a mennyisegnek megfeleloen nyugodtan keverhetsz hozza egy kis sargabarack lekvart
(ha tul 'trutyi' a toltelek, szetfogja nyomni a tesztat sutes kozben!)
Én a rétes máktöltelékéhez a mák mellett szoktam adni cukrot, reszelt citromhéjat, vaniliáscukrot, tejben megáztatott zsemlét, reszelt almát. Ezt terítem a bevajazott réteslapra.
Erre kerül feltekeres előtt, a korábban összeállított krémes cucc: tojássárgája cukorral kikeverve, külön a fehérje habbá verve, először a sárgájást a tejfölbe belekeverem, aztán ovatosan a felvert fehérjét is.
Ez a keverék megy a mákos töltelekre csurgatva 1-2 cm távolságban.
Ezután tekertem fel,mint a beigli.
Ezt a keveréket használom minden réteshez, édeshez cukrosan, sóshoz cukor nélkül.
Mellesleg en a tetejére is ezt kenem, nem szárazon sütöm.
"Az enyém mindig túl száraz"
Akkor miért nem készíted egy kicsit nedvesebbre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!