Mit főzzek, ha először hívom el a szüleimet ebédre?
Külön élek már 5 éve, de még sosem hívtam meg a szülőket, testvéreket ebédre. Szeretnék valami egyszerűt, de finomat készíteni nekik.
Húslevesre gondoltam, de főfogás és süti terén nem tudok dönteni.
Húsleves jó előételnek vagy gyümölcsleves ha szeretik.
Én főételnek stefánia vagdaltat készítenék mellé köretnek rizs és krumplipüré lenne és saláta.Rántotthús is jó csak kicsit elcsépelt de ettől függetlenül mindig finom.
Desszertnek mondjuk lehetne pudingos pohárkrém rétegezve piskótával,gyümölcsökkel vagy egy egyszerű piskótatorta ízlés szerint töltve.
Ha villogni akarsz akkor szerintem ne egy egyszerű tésztát válassz, de azon kívül bármi.
Lehet pl
zsirban sült karaj krumplipürével
Rakott karfiol/brokkoli
Rakott krumpli
Cordon bleu
Tekert toltott csirkemell adzslt paradicsommal es camamberttel toltve
Sult zoldsegekkel sutozacskoban egyutt sult cyikrecomb (majd zacsko nelkul pirits ra)
Keksajtos tejszines csirkemell kukoricás rizzsel
Desszertnek konyhai tapasztalattol fuggoen
Csokidarabos keksz
Tiramisu
Vaniliakremes piskotatekercs
Citromos fehercsokis keksz
Raffaello golyo es kokuszgolyo
Poharkrem mascarponeval, fagyasztott gyumolcsokkel
Hát most ez hülyén fog hangzani, de nyilván olyat csinálj, amit szeretnek.
Pl. amiket a 3-as írt azt az én szüleim nem nagyon ennék meg.
Abból indulj ki hogy ők milyen jellegű kajákat esznek. Abban pedig igaza van a 3-asnak, hogy kicsit lehet "extrázni" és valami különlegesebbet készíteni.
Igen, helyeslem az előttem szólók javaslatát.
Amit szeretnek, és amit te is el tudsz JÓL készíteni.
Spagetti carbonara, de az eredeti
Francia hagymaleves (sokáig tart, de egyszerű), házi kenyérrel. Ez főételnek is elég lesz, kiadós, két légy egy csapásra
Gulyásleves pogácsával (szintén)
Chillis bab
Gombás marhás lasagne
Csirkepaprikás nokedlivel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!