Mit főzzek holnap? Persze erre így nagyon egyszerű lenne válaszólni.
Figyelt kérdés
Mivel súlyós bélgyulladásom van semmilyen "k"és "b"betüs ételeket nem ehetek,illetve tejallergiám van,szóval a tejszines,tejfölös ételeket is mellőznöm kell.Szóval,ki veszi a fáradságot és gondolkozik?Hát igen,itt nem jöhet szóba a tejszínes gomba,meg a töltöttkáposzta.Főzeléket,meg tésztát ennék...de a bolognain,és a lencsfőzeléken kívül nem jut más az eszembe.2010. szept. 13. 16:40
2/6 anonim válasza:
Én halat eszek most rizzsel. Ezt eheted te is. A halat grilleztem, rizs meg sima natúr, olaj nélkül. Chron betegség amúgy?
Vagy párolt cs.mell, almakompóttal. Viszont érdekes amit mondasz, mert a nagyim a Chron betegségnél evett k betűseket, sokszor főztem neki karfiolpürét, karalábélevest, és pürét, viszont lencsét csak nagyon óvatosan, és csak a panaszmentes szakaszban ehetett. Tejeset akkor se ehetnél ha nem volnál tejallergiás mert bélgyulladásnál biztos, hogy van laktóztolerancia. Ja, és azt is biztos tudod, hogy kávé tea , cukor tiltólistást . Sajnos :(
3/6 anonim válasza:
Lencséből fasírtot is csinálhatsz, répás rizzsel, vajas krumplival. Esetleg cukkinis lecsó így hirtelen. Főzelék lehet tök, répa, krumli, a habarás tejföl helyett lehet maga a zöldségből egy rész. Tésztából diós, mákos, grízes vagy fűszeres cukkinis, padlizsános.
4/6 anonim válasza:
Lecsót rizzsel, krumplifőzeléket (k betűs ugyan, de nem "úgy"), zöldborsófőzeléket, spenótot, sóskát, paradicsomos krumplit, paradicsomos húsgombócot (mint a töltött paprika, csak paprika nélkül, gombócokkal, főttkrumplival), tökfőzeléket, paprikáskrumplit, finomfőzeléket, sárgarépafőzeléket, túrós csuszát, diós metéltet, grízes tésztát, tonhalas spagettit, túrógombócot, szilvásgombócot, túrós/lekváros derelyét.
5/6 A kérdező kommentje:
Hálistennek crohn beteg nem vagyok,az negatív lett,de igen laktózérzékeny is vagyok.A bélbetegségnél viszont tuti hogy nem ehetek olyanokat amik felfújnak.Van hogy egész nap,de szó szerint percenként szellentek.De olyan is volt nem1x a mentő vitt el súlyós szélgörcsökkel!Hát az maga a pokol,az a fájdalom.
2010. szept. 13. 18:09
6/6 A kérdező kommentje:
Utolsó!A krumplifőzelékhez kell tejföl.Vagy te kihagyod?Halat szoktam enni,de már uncsi,meg olyat főznék ami legalább 2 napig el áll.Most pulykanyakleves van itthon,és sült kacsacomb,de az már fogyóban.Gondoltam a leves mellé valami tészta jó volna.
2010. szept. 13. 18:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!