Véletlenül vettem a minap egy kg rozslisztet, mit kezdhetnék vele?
Figyelt kérdés
Jópár éve az egyik gyerekemnek diéta okán próbáltam kenyeret sütni, és fenemód ragadt. Szóval azt kihagynám, de ki nem szívesen dobnám a lisztet.
Keverjem apránként a fehérliszttel? Pizza? Nokedli?
2022. márc. 15. 10:26
1/4 anonim válasza:
kenyérnél ha nagyon ragadt, sok volt a folyadék az adott lisztmennyiséghez. nem egyforma 2 márkájú fehérliszt minősége sem, egyik több vizet vesz fel, a másik kevesebbet. pizzának, kenyérnek, inkább a sós etelekhez használnám, kb fele-fele arányban fehér liszttel, úgy jobb lesz az állaga. nokedlinek nem tudom milyen lehet:)
2/4 anonim válasza:
Azt nem írtad, hogy teljes kiőrlésű vagy világos rozsliszt. Úgy érdemes vele sütni, ha fehér liszttel kevered, mert önmagában a rozsliszt lapos és nedves bélzetű kenyeret ad. Tulajdonképpen bármelyik kenyér vagy pékáru receptet kipróbálhatod, ha csak 5-10 dkg lisztet cserélsz rozsra. Bár lehet kicsit több folyadékot vesz majd fel. Nagyon sok jó recept van a neten, Limarának több rozskenyere is van. Én már paníroztam is rozsliszttel, lassabb a felszívódása mint a fehér liszté.
3/4 A kérdező kommentje:
Teljes kiőrlésű, az a sötétebb fajta. Kipróbálom akkor ezt az 5-10%-os módszert, köszönöm :)
2022. márc. 15. 12:28
4/4 anonim válasza:
Nagyon szívesen, kezdd az 5%-kal, akkor észre sem lehet majd venni pl. egy zsemlében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!