Ha félbe kellett hagynom a füstölt hús főzését akkor kihülés után folytathatom?
Nem.
(Csak kérdés, hogy ezt most mire mondom, ugye, mert túl sok kérdést tettél fel...)
Megoldás:
Az újrakezdéstől nem lesz baja, ha aközben nem romlott meg, hogy ott állt mindenféle hőkezelés nélkül.
Igen, jól említi előző : gondolj bele hogy forró volt majd elkezd hűlni, jelentős ideig olyan hőtartományban ázik majd a hús ami különösen kedvez a különböző baktériumoknak.
Ergo: ha igen rövid időn belül újra forráspont következik be, akkor oké (füst +só tartósít) de 3-4-5 stb órán túl én bizony nem kockaztatnák.
Nem tudod megoldani hogy gyorsan lehűtöd most (hideg vízbe állítod a fezekat, cseréld a vizet ha meleg lesz) és beteszed most a hűtőbe?
De még nem puhult meg a hús, azért akar újra alágyújtani.
A hűtőbe tevés csak leállítja az esetlegesen már elkezdődött romlást, de hűtés után is az lenne a megoldás, ha újra 100 fok fölé melegítené (mert azon a hőmérsékleten elpusztulnak a káros baktériumok (vagy mik), tehát, kérdező, szerintem nyugodtan főzd csak tovább. Baj abból lenne, ha elkezdett volna romlani hűtés nélkül, és utána csak annyira melegítenéd fel, hogy fogyasztható legyen. De mivel még csak most fogod rendesen megfőzni, jó lesz az! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!