Szederből milyen süteményt, desszertet tudnék késziteni?
Szedres rizskocka
Hozzávalók:
A tésztához:2 tojás, 4 dkg cukor, 4dkg liszt
A krémhez:1 l tej,30 dkg rizs, 1cs vaníliás cukor, 6dl tejszín, 8 dkg cukor, 3 evőkanál zselatin, 10 dkg szeder, 2dl szeder- vagy málnalé, egy csipet só
A tésztához a tojások sárgáját habosra keverem a cukor egyharmad részével. A tojásfehérjét a maradék cukorral keményre felverem, majd óvatosan összedolgozom a liszttel és a cukros tojással. A tésztát kivajazott lisztezett 20x30 cm-es tepsibe terítem, megsütöm, és a tepsiben hagyom kihűlni.
A tejben a cukorral, a vaníliás cukorral meg egy pici sóval puhára főzöm a rizst. Elkeverek benne 2 evőkanál feloldott zselatint, majd langyosra hűtöm. A tejszínt felverem, és óvatosan a tejberizshez keverem.A rizses krémet egyenletesen elterítem a piskóta tetején, és kb. 30 percre a hűtőbe teszem dermedni.Közben a gyümölcslét felmelegítem, és feloldok benne egy jó evőkanál zselatint. A rizses krém tetejét kirakom szederrel, bevonom a gyümölcszselével, és további 2 órára visszateszem a hűtőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!