Mennyire más egy wok vagy egy grillserpenyő, mint a sima? Máshogyan kell ezeket használni?
A serpenyőnek lapos az alja.
Sok finomságot lehet wokban készíteni, de palacsinta sütéshez inkább a lapos serpenyőt használd, ne alumínium wokot :-)
Az alumíniumnak más a hőtartó, hővezető hatása, mint a vasnak, acélnak, azért "nem az igazi".
Húsok zöldségek sütéséhez nagyon jó a wok, de a wok lényege, hogy kevés zsiradékon lehet benne sütni.
A kérdésben említett fasírt (rántott)hús nem klasszikusan "wokba való", bár azokat is meg lehet sütni benne, de azokhoz jobban illik egy lapos fenekű edény, serpenyő.
Persze, a wok is serpenyő, csak ívelt, és a használatkor az oldala is dolgozik.
Wokban készült magyaros ételek:
3: Hát nem az igazi az alumínium. Ahogy a fent linkelt cikkekben leírják, a wok lényege a vas wok jó hőtartó képessége, plusz az, hogy alul más a hőmérséklete, mint fenn a szélén. Érdemes nézni ezzel kapcsolatos videókat, ahol authentikus módon mutatják be.
Bedobják a húst, zöldséget a közepére, majd nagyon rövid idő után már ki is húzzák a szélére, hogy ne szottyosodjon meg, hanem ropogós maradjon.
9: grillserpenyő alatt a bordázott aljú szögletes serpenyőt érted?
Szerintem semmi pluszt nem ad egy jó minőségű "normál" teflon vagy öntöttvas serpenyőhöz képest. Max. annyi, hogy csíkosra sül benne a hús. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!