Édesítőszer használata segítség?
Sziasztok!
Van egy konkrét recept, amit el szeretnék készíteni de gondolkodtam hogy jó lenne a cukrot édesítővel helyettesíteni benne legalább, hogy egy fokkal egészségesebb legyen.
Én a négyszeres erősségű édesítőt ismerem, tudom hogy abból negyed annyi kell, mint cukorból, de gondolom ha azt használnék akkor az arányok felborulnának. Mi ilyenkor a teendő? Mit kellene még pluszban hozzáadni pl? Vagy tudtok olyan édesítőt javasolni amiből ugyanannyi kell, mint cukorból?
Nagyon köszönöm!
A recept:
Én nem rontanám el... van egy csomó édesitőszeres recept, ami azzal van kipróbálva.
Mindazonaltal sztem ez fele ennyi cukorral is jó lesz.
Gondolom, nem eszel napi rendszerességgel süteményt! Így nem tragédia, ha olykor fogyasztasz kicsit több cukrot a sütemény miatt!
Sportember vagyok, aki mindig diétázik, de, heti egyszer sütöm sütit! Olyankor beleteszem a szükséges cukrot!
Ilyenhez én felesben tennék eritritet és a maradék felét megfslelo mennyisegu negyszeres edesitovel valtanam ki.
A banankenyeret, cukkinikenyeret ugy szoktam.
Piskota nekem csak xilittel nem lesz kokemeny, de ez nem az
Köszönöm szépen a válaszokat!
Persze, nem tragédia, alapvetően odafigyelek az étkezéseimre, így simán belefér egy süti. Csak kiváncsi voltam, meg lehet e oldani valamilyen cukorhelyettesítővel úgy hogy az állaga/arányok ne változzanak.
5: van itt egy olyan recept, ami eleve folyékony édesítőszerrel van.
Rama helyett használj vajat, és a te receptedben lévő ízesítést - áfonyát - beleteheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!