Pizza tésztából lehet pizzás kiflit csinálni?
Tökéletes lesz.
De amúgy buciban fagyasztod a pizzatésztát, vagy mi?
Köszi :)
Igen. Begyúrom, kelesztem és olajozott fóliába tekerve elrakom. Általában egy fél kilót gyúrok be és azt ketté veszem azokat teszem be a fagyóba.
1-es vagyok, ez azért jó, mert máshoz is fel tudod használni!
Én tök másképp csinálom.
Úgy vagyok vele, ha van időm, akkor rászánom az időt energiát, áramot, takarítást, stb...
Szóval általában 3 pizzához dagasztok be, mert géppel kerregtettem, és kevesebb tésztát szarul kezel.
A sütő is ilyen extra légkeveréses hőlégbefúvásos izé, szóval a 3 lapot simán megsüthetem egyszerre.
Úgyhogy az összeset kinyújtom, 1-et megcsinálok rendesen, a másik kettőt meg megszurkálom villával, mert feltét nélkül különben nagyon felfújódik.
És ha már amúgy is felfűtöttem maxra a sütőt, akkor betolom mind a 3-mat, és a 2 üreset is olyan 80%-osra sütöm.
És az így elősütött lapot fagyasztom.
És ha előveszem, akkor nincs olvasztgatás, újradagasztás, kelesztés , nyújtás, mosni megint a pultot, lisztezés, egyéb fittyfele, kiveszem a fagyos lapot, berakom a sütőbe, amíg az épp felmelegszik (ez pont elég a kiolvasztáshoz) ezalatt összevágom a feltétet, rápakolom, 5 percre adok neki egy felső sütést, a fagyasztóból kivétel után negyed óra múlva kész a pizza, minden utólagos munka, mosogatás, takarítás, stb nélkül! :D
Max hőmérsékleten kell sütni, és utána folpack, és fagyasztó. Minél kisebb legyen a víz veszteség.
Készresütésnél meg csak felső sütés. Nekem bevált. Bár én a boltit is szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!