Mekkora meló a hekket kifilézni? Megéri inkább a filét venni?
Az eddigi válaszolók biztos még életükben nem ettek hekket. Nem szokták filézni, hanem egészben, néhol irdalva sütik és evéskor szedik le a húst kézzel. Nem szálkája, hanem inkább csontjai vannak, amik három ágban, a Mercedes-logóhoz hasonlóan néznek ki és teljesen egyben maradnak. Gond nélkül meg tudja enni bárki, 3mp leszedni a húst.
Ezen a képen félig látszik:
Itt van teljes kép is:
Nem vékonyak és szúrósak a "szálkák", könnyen megfogható, kerek, tompa végűek.
Ha belefér az étkezésbe a kézzel maszatolás, nem valami elegánsabb alkalomra lenne, akkor nyugodtan vehetsz egész törzset.
#4
Ettem hekket, de filézve még nem.
3#as voltam
Étkezésnél a halakban lévő Y szálkák okozhatnak gondot.
Az Y szálkák nem kapcsolódnak a hal csontvázához, azok a hal izomszövetei közötti, módosult, elcsontosodott inak.
Nincs viszont minden halfajban Y szálka.
A pontyban van, sokakban azért van az a tévkép, hogy a hal szálkás.
Nincs Y szálka a harcsában, süllőben sem csak sajna azoknak az ára igencsak borsos.
Y szálka nincs a hekkben sem, a csontvázról a húsa könnyen lefejthető sütés után.
Amire érdemes figyelni még, hogy a halak uszonyainál az izomban is van néhány csont, funkciója az uszonyok mozgatása, nem kapcsolódnak a csontvázhoz, és a feldolgozás során a hal húsában maradhatnak.
Közel sem olyan bosszantóak, mint az Y szálkák, de ajánlott figyelni.
Fagyasztott hekket nem érdemes filézni, fölösleges kínlódás, húsveszteség.
A bevásárló központokban kapkató filézett hekkeknél meg előfordul, hogy az említett, uszonyoknál lévő csontocskákból marad a filében.
Filézve inkább fagyasztott tőkehalat szoktam vásárolni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!