Milyen különlegesebb ételt főzhetnék, aki kihívást jelenthet?
12 éves korom óta főzök, tipikusan az vagyok, akinek a vérében van és érzésre főzök.
Nemrégen elköltöztem, 2 naponta főzök magamra. De már unok mindent elkészíteni, túl egyszerűek. Hétvégente azt szeretem, ha valamivel sokat kell pepecselni (pl lasagnet hagyományos módon készítem, egész délelőttös program), de nem találok ilyen recepteket.
Nektek ilyen pepecselős ételből melyik a kedvencetek? Szükségem van a kihívásra segítsetek 🙂
egy lasagne sokkal egyszerűbb mint egy hortobágyi húsos palacsinta, ugyanúgy kétféle szósz, de még palacsintát is kell sütni
mi a nagyon egyszerű egy konfitált fokhagymában? nem értem
egy rendes halászlé úgy készül, hogy sokféla halat 4-5 óráig összefőzöl, lepasszíozol, átszűröd és a levébe belefőzöd a szép haldarabokat. tényleg rohadt egyszerű, janem
mit nevezel bonyolultnak? hosszú idő? sokféle lépés? sok előkészület? nem világos
csinálj 100 napos tojást, norvég lúgos ahalt - ja bocs, neked az is egyszerű lesz
Vadasmarha zsemlegombóccal és/vagy spagettivel
Ludaskása
Ezekből a kiinduló leves is lehet külön fogás.
13: erre azt fogja mondani, hogy neki ez ujjgyakorlat, és fél óra alatt készen van...
:-DDDDD
Milánoi ugy hogy a tésztát is te csinálod.
Illetve a helyedben nekiállnék kisérletetzni,azaz másféle husival csinálnám.pl:bálnával.
Kérdező, én picit meg tudlak érteni. Jómagam és elég régóta sütök főzök, bár én imádom csinálni és inkább örülök neki hogy a legtöbb fogást el tudom készíteni.
Viszont sütöttél már szarvascombot? Én jópárszor de kb 1-2x ha tökéletesen puha és omlós lett az állaga, már amennyire egy vadhús az lehet. Sajnos nem tudom mit rontok el, de ez gyakran kifog rajtam. A legjobban áfonya lekvárral szeretem, próbáld ki te is.
Számomra nem világos, hogy az étel technológiája legyen kihívás, vagy maga az egész recept legyen bonyolult, és hosszadalmas.
Csinálhatnál tradicionális, bográcsban forgatott öhönt. A magyaros fogások közül ehhez kell a legnagyobb rutin (szerintem) rengeteg idő, karizom, pedig végtelenül egyszerű étel, mégsem tudják sokan úgy megcsinálni, ahogy azt kell, pirosra sütve minden oldalán.
De ilyen étel a dödölle is, bonyolíthatod színezéssel, mondjuk céklás/spenótos dödölle. Ez is egyszerű, de eltalálni a megfelelő lisztmennyiséget már tudomány, az se jó, ha sok, az se jó ha kevés, recept nincs rá, mert minden burgonya más és más, ráadásul évszaktól is függ a keményítő tartalma, ami befolyásolja a végeredményt.
Különben a tasty oldalán láttam egyszer egy 15 órán keresztül sült burgonya receptjét. Rendkívül guszta volt, ha időmilliomos lennék, tuti megcsinálnám.
Szerezz be különleges húsokat, amikre még jól bevált receptet sem találni, ilyen pl a bivalyhús. Én már kétszer főztem belőle, és külföldi oldalakról szedtem össze az infókat, hogyan is kell jól megsütni a bivalyszegyet például.
Vagy egy lassan sült szamároldalas is kihívás, hiszen nincs rá bevált recept a többségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!