Milyen különlegesebb ételt főzhetnék, aki kihívást jelenthet?
12 éves korom óta főzök, tipikusan az vagyok, akinek a vérében van és érzésre főzök.
Nemrégen elköltöztem, 2 naponta főzök magamra. De már unok mindent elkészíteni, túl egyszerűek. Hétvégente azt szeretem, ha valamivel sokat kell pepecselni (pl lasagnet hagyományos módon készítem, egész délelőttös program), de nem találok ilyen recepteket.
Nektek ilyen pepecselős ételből melyik a kedvencetek? Szükségem van a kihívásra segítsetek 🙂
Igen
A kérdésben autocorrect javított, "ami" - t szerettem volna írni
Wellington bélszín
Macaron
Kürtős kalács
Pelmenyi/Ravioli
Hortobágyi palacsinta
Mézes krémes vagy egyéb, lapokból készult sütemények
1 vagyok.
Hű az derék.
Pekingi kacsa.
Illetve több fogádos menük készitése.
Édességet nem szeretem, de tudok sütni többlaposat.
A fenti ételeket mind ismerem, szoktam őket készíteni
hortobágyi húsos palacsinta
rosé kacsamell kéksajtos zellerpürével
töltött gombafejek
darált hússal, sajttal töltött padlizsán
bármilyen vadhús (ezeket akár 3-4 napig is kell pácolni, utána sütés közben figyelni, esetleg valamivel locsolni)
hasonló a csülök, pl mézes sörös csülök egy hagymás steak krumplival
spenótos ricottás lasagne
dubarry
fehérboros (garnélás / csirkemelles) rizottó rendes vajjal, sajttal, tejszínnel
halászlé
tejszínes harcsaleves
szabolcsi töltött káposzta
valamilyen bonyolult hamburger (pl amibene ygszerre van 3 féle házi mártás, karmaellizált hagyma, stb)
lassans ült marhaszegy/marhalábszár
(iagzából bonyolultabb recepteket én street kitchenen szoktam keresni, mert azok tuti jók és í]y nem megy kárba az effort)
csirkemell szeletekbe tekert aszalt paradicsomos, camambertes tkercs, konfitált fokhagymás krumplipürével
ha desszert akkor
macaron, croquembouche, képviselőfánk,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!