Húsvéti receptek?
Ez valami isteni, és nem nehéz elkészíteni:
Ha spórolni akarsz, biztosan jó sima dióval is, de szerintem Húsvétra meg lehet spendírozni egy csomag pekándiót (aldi-lidl-ben kapható).
Szia :)
Idén még nem tudom mit fogok készíteni, de leírom miket csináltam az elmúlt években :)
Bundás csirkemell- Sajtos, hagymás, petrezselymes masszába van kisütve a csirke, isteni finom. Petrezselymes krumpli remekül passzol hozzá, nálunk családi kedvenc.
Majonézes kukoricasaláta- Ez inkább egy köret, de húsvétra nagyon passzol, ha vendégek jönnek akkor gyakran készítem ezt.
Sertéscsülök-Ezt főleg a férjem imádja nálunk, finom, ropogósra szoktam készíteni, szerintem vendégek előtt is megállja a helyét.
Sonkás alagút-Ez egy hidegtálas étel, de nagyon finom. Őzgerinc formában készítve szép alakja is lesz.
Csirkemell savanyú káposztával, krumplival- Anyukám rendszeresen készíti ezt az ételt, szerintem remek ízharmóniája van, érdemes kipróbálni.
És akkor a sütik, ami így hirtelen eszembe jut:
Krumplis pogácsa-Gondolom nem kell magyarázni, remek vendégváró, kisfiam kedvence :)
Kókuszkocka-Igazi klasszikus, húsvétkor is megállja a helyét.
Keksztekercs-Gyerekkorom és felnőttkorom kedvence, talán nem tipikus húsvéti desszert, de garantáltan mindenki szereti
Kalács-Gondolom nem kell magyaráznom, húsvéti reggeli elengedhetetlen része nálunk, főleg vajjal. Szerintem a nagymamád nagyon büszke lenne rád ha egy szép fonott kaláccsal lepnéd meg.
Citromos álom süti-Nagyon finom, frissítő édesség.Könnyű, gyorsan megvan és a nem túl édesszájúaknál is nyerő.
Somlói galuska-Egyik kedvenc sütim, ha cukrászdába megyek mindig veszek :D szerintem kellően elegáns a húsvéti asztalra
Sárgatúró-Nem tudom készítettél- e már ilyet, nálunk hagyomány, biztos szívesen ennék a nagyszüleid is
Linzer-Szintén remek vendégváró,könnyű is, gyors is, szép is.
Boston szelet-Ez szerintem az egyik legjobb süti ha vendégeket vársz. Pudingos, csokis, juharszirupos álom
Grízes süti-Nagy kedvencünk ez is, pénztárcabarát, de mégis laktató.
Rigó Jancsis muffin- ezt a neten találtam, szuper finom és bizony a muffin is lehet elegáns és ünnepi asztalra való.
Bejgli- igen, nálunk volt már hogy húsvétra is készült, anyukám receptje szerint csinálom.
Vendégváró szelet-szintén nagy kedvenc nálunk, kakaós- krémes csoda
Hóladba-nem igazán most van a szezonja, de gyerekkorom egyik kedvence,és most már a gyerekeim kedvence is :)
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, írj ha kérsz bővebb receptet :)
4!
Pontosan már nem tudom hol találtam, de le van írva, úgyhogy begépelem :)
Én úgy szoktam csinálni, hogy előző este 10 dkg étcsokit 3 dl tejszínben felolvasztom. Utána hűtőbe teszem. Azért csinálom így, mert sokkal sűrűbb lesz a krém, minél tovább áll a hidegen. Másnap pedig csinálom a többi dolgot. 4 db tojás sárgáját 8 dkg cukorral habosra verek. majd a tojás fehérjét is habosra, és a végén adok hozzá 4 dkg cukrot. A 10 dkg lisztet összeszitálom 2dkg cukrozatlan kakaóporral és 0,5 kávéskanál sütőporral. Azért fontos a szitálás, mert sokkal légiesebb, könnyebb tésztát kapsz majd. A három keveréket egybeöntjük, összekeverjük és muffinformába tesszük. 175 fokos sütőben, légkeverésen sütjük, tűpróbával ellenőrízzük mikor jó. (nekem kb 15 perc szokott lenni). Az előző napi krémet felverjük és habzsákba töltjük. A muffinok tetejét levágjuk, és mehet beléjük a krém. Vízgőz felett megolvasztunk 15 dkg étcsokit és 6 dkg vajat, majd a muffintetőket belemártjuk. Mehetnek rá a tetők és kész :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!