Töltött gombafejeket csinálok.Arra gondoltam, hogy sonkával tejföllel túróval kevés zöldfűszerrel sajttal a tetején ezt tepsiben. Szerintetek milyen köret illene hozza a legjobban?
Figyelt kérdés
Majonézes kukorica salátára gondoltam vagy egyéb majonézes salatára…csak attól tartok hogy a gomba is krémes a saláta is meg ugye abba is van tejföl m…tanácstalan vagyok. Vagy csináljak hozza valamilyen egyszerűbb töltött burgonyát?
Esetleg valami jó ötlet mi lenne a legjobb ?? :)
2022. febr. 13. 11:01
1/11 anonim válasza:
Petrezselymes burgonyát tudnék hozzá elképzelni.
Vagy párolt rizst.
2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2022. febr. 13. 11:06
3/11 anonim válasza:
Rízs, a krumplit nem töltögetném, steak burgonya inkább.
5/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:) valami különleges kötetre gondoltam és nem a szokványos steakkrumpli párolt rizsre
2022. febr. 13. 13:18
7/11 anonim válasza:
Hát én a krumplipuret is fel szoktam turbózni. Van a vaj-tejfol-tejszin-szerecsendio verzió, ugyanez kb fele annyi karamellizalt hagymával keverve -neha megy mellé egy tojás és akkor Sütőben sütve, tetején sajttal-, van a nyers apróra vágott metelohagyma-paprika-uborka verzió, a túrós-kapros, a főtt tojásos, a mascarpones-reszelt sajtos....
8/11 A kérdező kommentje:
Köszi ilyesmire gondoltam :) valamivel felakarom dobni a koret listákat mert már uncsi a hagyományos köret férjem elég válogatós sima krumpli puret meg rizst enne állandóan vagy sült krumplit és én már a falra maszok ezektől :D
2022. febr. 13. 16:33
9/11 anonim válasza:
Szoktam még krumpligratint is csinálni, de az a receptem alapján 2 nap. Le kell gyalulni nagyon vékony szeletekre a nyers krumplit, majd egy sutoformaba retegezni úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. Minden rétegre kell pár kanál fűszeres, forro víz -leveskocka szerepel az eredeti receptben, én néha azt használok, néha maradék húslevest, néha sos-borsos-fokhagymas vizet. Amikor elfogyott a krumpli és az egész cucc epphogycsak víz alatt van, megy egy órára a sutőbe. A formába teszek egy alufóliával bevont karton, ami tökéletesen passzol bele és pár doboz nehezebb konzervet teszek ra. Ha kihalt, megy egy éjszakára a hűtőbe. Másnap szépen kiboritom a formából, szeletekre vágom, mint egy sütit vagy egy tortát a formából fuggoen. Sütőlapra teszem, és vagy vajjal kenem meg, vagy olajjal fújom le. Néha megy rá egy kis reszelt sajt is. Sütőben pirosra sütöm és kész.
10/11 anonim válasza:
Ha különleges köret kell, akkor mondjuk tejszínes leveles spenót mandulával egynek, plusz egy második szénhidrátos, pl. bulgur sült paprikával, vagy nyersen a görögsaláta nagyon apróra vágott összetevőivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!