Tejszínből házilag készített vaj is felhasználható leveles tésztához?





A vaj, az vajból ban - nincs semmivel keverve, azok a "vajízü" margarinok.
A leveles tészta teavajjal/márkázott vajjal lesz jó, margarinnal nem- Ez természetesen nem olcsó, de egyrészt 1 kg liszt-1 kg vajból rengeteg tészta lesz - egy-egy süteményre átszámolva már nem annyira drága -, másrészt ha ennyi munkát beleölsz, akkor legyen rendes.
Ha ez neked nem jó, akkor vegyél boltit, az valamivel olcsóbb. (De ha azonos mennyiségre átszámolod, akkor nem igazán nagy a különbség!)





1 kg liszt+ 1 kg vaj kb. 3000 Ft
2 kg (bolti) leveles tészta 3400 Ft.
A házi, vajjal készítve még mindig jóval olcsóbb!





1 liter jó minőségű habtejszínből állítólag kb 30-35 dekagramm vajat lehet készíteni.
https://www.youtube.com/watch?v=NSFXLBb0rv8
Az, hogy anyagilag megéri-e otthon vajat készíteni, az áraktól függ, de pl a vaj készíthető megsavanyodott habtejszínből is.
A tejfölt azért nem említem, mert abból is készíthető vaj, de az nem gazdaságos, ha vásárolt az alapanyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!