Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejszínből házilag készített...

Tejszínből házilag készített vaj is felhasználható leveles tésztához?

Figyelt kérdés
A tejszín teszem azt 20%-os zsírtartalmú, akkor kb. az a mennyiség lesz a vaj, és természetesen jó zsíros?
2022. febr. 7. 08:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
15%

Leveles tesztahoz jobb a margarin, hiszen annak magas a nedvesseg tartalma es ennek elparolgasa emeli retegekre a tesztat.


Persze vajjal is lehet mint a franciak, de az sokkal tomorebb vegeredmenyt okoz.

2022. febr. 7. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Megneztem 1 liter tejbol kb. semmi vajat nem lehet kihozni... 10-15 liter alatt nem is erdemes nekiallni...
2022. febr. 7. 08:23
 3/13 anonim ***** válasza:
93%
Otthon vajat tejszínből tudsz csinálni tejből nem. 1literből kb20dkg.
2022. febr. 7. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:

Marad a leveles margarin... az hogy ha valaki a 80-20 arányt tartani akarja, akkor az úgy eléggé költséges mutatvány lesz.


1 liter házi tejszín min. 1000 Ft, 1 kb liszthez meg kéne ugyanannyi vaj. 1 kg vaj azért kemény adag illetve kiadás. Jó, természetesen még úgy is olcsóbbra jön ki a sütemény darabja mint a bolti, de ha elrontja az ember akkor az egy trauma.

2022. febr. 7. 09:08
 5/13 anonim ***** válasza:
90%

Az első hülyeséget ír, margarint csak rossz minőségü leveles tésztába tesznek, ahol az olcsóság a lényeg, az íz nem számít.


Vajat csak tejszínből lehet készíteni, de nem főzőtejszín kell hozzá, hanem habtejszín, minél amgasabb zsírtartalommal mivel ezt a zsírt kell kinyerni, az a vaj.

Ha 20 vagy 30 %-os tejszínt használsz, akkor a tejszín egy ötöde vagy egy harmada maximum, amennyi vajat kaphatsz, 1 liter tejszínböl 20 vagy 30 dkg vaj lehet, több nem.

Szerintem pénzben nem éri meg ezzel vacakolni, jobb megvenni a vajat készen.


De ha már belekezedesz a leveles tészta készítésébe, akkor inkßabb vedd meg egyszer hozzá a rendes vajat, az eredmény nagyságrendekkel jobb lesz, mintha margarinnal pancsolnál.

2022. febr. 7. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi az a leveles margarin...??


Szerintem margarinnal nem lehet jó leveles tésztát csinálni... Kár beleölni a munkát...


Csatlakozom az 5-höz, vedd meg inkább a jó minőségű vajat.

2022. febr. 7. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

#1: ezt hol olvastad??? nettó butaság!


Csak vajjal lehet normális levelestésztát csinálni. MInden más gyenge hamisítvány....

2022. febr. 7. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Manipulálják már a bolti vajat is... mint mindent már, növényi (pálma) zsírral felturbózott agyonkezelt termékek vannak. Ami ténylegesen vaj, meg drága szerintem. Bár, mihez képest.
2022. febr. 7. 11:31
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
tejszinbol lehet vajat kesziteni, aminek termeszetesen magas lesz a zsirtartalma, ez a lenyege a vajnak
2022. febr. 7. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

8: ez kb. a kognitív disszonanciád elnyomásának kifejezése....


Ha nem tudod megengedni magadnak a vajat, akkor vegyél kész leveles tésztát...


NEM, nincs manipulálva a vaj! Csak tejzsír van benne, semmiféle pálmaolaj.

2022. febr. 7. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!