Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A franciák miért esznek csigát?

A franciák miért esznek csigát?

Figyelt kérdés
2022. jan. 19. 17:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
88%

Helyesen írta, aki azt írta, hogy nemcsak a franciák szeretik, mert más országokban is eszik.

2001-ben nyaraltunk a horvátországi Abáziában (Opatija), ahol én is ettem. Kissé hal ízű volt, de nekem ízlett (szeretem a halat - a tengeri halat is). Itt ettem levest is (Tenger gyümölcsei néven). Amikor kanállal megkevertem, kopogott a csiga háza.

A múlt század 70-es évek egyikén pedig teknősbéka levest ettem Pozsonyban (Bratislava) a Hotel Carltonban. Jellegzetes, szintén kicsit hal íze volt, de jó volt. Igaz, erz nem csiga, de nekünk szokatlan.

2022. jan. 20. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nincs benne semmi különös, a tojás után ez a másik legkönnyebben elérhető full kaja, sőt a legkönnyebben elérhető és nem harap, nem ugrál, nem rikácsol.
2022. jan. 20. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
A budai Várhegyen a valamikori polgárváros (nem királyi és nem egyházi tulajdonú) részén végzett ásatásoknál a feltárt konyhai hulladékok között nagyon sok csigaházat találtak, vagyis a 12-14. században az ott lakó emberek rengeteg csigát ettek. Ők németek és magyarok voltak. A 12-esnek írom, ha nem is rikácsolnak de nyüszíteni tudnak, ha olyan helyzetbe kerülnek.Igaz, hogy ezt ritkán hallani.
2022. jan. 23. 02:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
64%
A nemváltás kérdését is megoldották.
2022. jan. 23. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Lidlben volt meg szokott lenni fagyasztott éticsiga, amit csak meg kell sütni. Nem vagyok finnyás, sőt inkább kíváncsi így vettem. Finom volt.


[link]


Amúgy meg tiszta szín hús, pontosabban izom a csiga. Egy izomköteg ami mozog...


Éticsigára van recept ami házilag úgy néz ki, hogy a csigákat forró vízben megfőzik. Ezzel megszűnik az, hogy nyálkás legyen és megfő a hús. Utána a csigák testét (ami igazaból hús és izom úgy mint bármilyen más húst eszel) só, bors, fűszerek, fokhagyma stb össze lehet passzírozni vagy késés darálóban készíteni.

Ezzel készült egy darált hús jellegű fűszeres krém. A krémet vissza lehet tölteni a csiga házába és fagyaszani is lehet. Vagy akár egyből sütőbe rakni.


A saját házában nagyon finomra sül, amit utána pirítósra lehet tenni. Zöldfűszueres, fokhagymás, snidlinges hús (kb mint a melegszendvics krém)


A baj, hogy mi azt mondjuk "fúj csiga" miközben finom és csak nem megszokott, hogy esszük

2022. jan. 25. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
egyszer gyűjtöttem egy vödörrel. de valamit rosszul csinálhattam, iszonyat fűízűek voltak :)
2022. jan. 25. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
54%

A franciák mindig szerették a különcségeket.

Megkóstoltam, nem rossz az íze, csak az állaga, formája undorító. Látod, hogy csiga. Ha feldolgoznák mondjuk szaláminak, simán megenném rendszeresen. Ha kiskoromtól kezdve azzal etettek volna, talán imádnám is. Szokás kérdése.

2022. jan. 26. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!