Hogy kell sültkrumplit sütni?
Elhagyott a barátnőm, de én vettem aházat , így én itt maardtam, ő meg itthagyott, ennék vaalmit, de nem tudok főzni. Azt tudom, hogy olajba kell tenni. De kb mennyibe? szóval szomszéd aztmondja, hoyg egy palack vénusz üvegből a serpenyőbe öncsek kb negyedéig a serpenyőnek, anyám aztmondja ő is így süti a krumplit, de a sportóló ismerosom azt mondja h vegyek vmi spray szeru olajat és abbol fujjak 2-3 fujast. Most akkor hogy, ti hogy szoktátok köszönöm.
(Azt , hoyg exbaratnőm hogy csianlta nem tudom, mert sosem voltam szinte a konyhában, a gázt is fél napba telt, mire rajottem hogy kell begyujtani.)
Köszi, ha leírod, te hogyan sütsz burgonyát.
Ez a kétujjnyi olaj dolog nekem is rejtély, pedig én nem vagyok új a konyhában, mint a kérdező. O.o
A hasábburgonyát mi mindig bő olajban sütjük, magasfalú edény és belemegy majdnem a literes olaj.
Kérdező, az olajos krumpli nem az olaj mennyiségétől van, hanem az, hogy vagy alacsonyra állítod a gázt, és amiatt nem elég forró, vagy nem várod meg, hogy kellően felmelegedjen, és úgy rakod bele a krumplit. Ilyenkor nem tud elkezdeni rögtön sülni, hanem megszívja magát olajjal.
A kulcs az elég forró olaj, és nem lesz gond, akár serpenyőben, akár bő olajban csinálod. :)
De akár rendelhetsz is, ha olyan helyen laksz, ahol van kiszállítás. Amíg Bécsben laktam én se nagyon szoktam főzni, inkább rendeltem jó kis hambikat sült krumplival, vagy átmentem a szemben lévő étteremben és ott előttem frissen kisütötték a krumplit meg a cordon bleu-t.
Most, hogy hazaköltöztem anyához, ő intézi a sütés-főzést. :) Elég kényelmes így, az az igazság. :)
Fritel olajsütőben, 3 liter olajban 170 fokon sütöm a sültkrumplit, úgy, ahogy a készülék használati útmutatója írja. Isteni!
Sütőbe tegyél egy nagy tepsit sütőpapírral, abba tetszés szerinti formára vágott krumplit - lehet apró krumpli héjában is -, faltól falig. Kicsi vizet önteni rá, megsózni, és néhány szelet szalonnát a tetejére fektetni. 220 fokon 1 óra, 250-300 fokon 30-45 perc alatt megsül. Ha jó az illata, vedd ki és jó étvágyat!:)
Lehet hagymát is tenni a szalonna alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!