Hogy kell sültkrumplit sütni?
Elhagyott a barátnőm, de én vettem aházat , így én itt maardtam, ő meg itthagyott, ennék vaalmit, de nem tudok főzni. Azt tudom, hogy olajba kell tenni. De kb mennyibe? szóval szomszéd aztmondja, hoyg egy palack vénusz üvegből a serpenyőbe öncsek kb negyedéig a serpenyőnek, anyám aztmondja ő is így süti a krumplit, de a sportóló ismerosom azt mondja h vegyek vmi spray szeru olajat és abbol fujjak 2-3 fujast. Most akkor hogy, ti hogy szoktátok köszönöm.
(Azt , hoyg exbaratnőm hogy csianlta nem tudom, mert sosem voltam szinte a konyhában, a gázt is fél napba telt, mire rajottem hogy kell begyujtani.)
Köszi, ha leírod, te hogyan sütsz burgonyát.
Igen ízlett, de jó lenne, ha leírnátok, hogy Ti hogyna szoktatok krumplit sütni, mert egyrészt ez a kérdés, másrészt, most, hogy hírtelen sok időm lett, tudok kísérletezgetni. Nem vagyok ez a kalóriaszámolós matekos arc, de azért gyúrok én is és tényleg jó lenne azért egészségesen ennem. :D
Értékelem és köszönöm a választ, Anyám évtizedekig etetett, etet ha nála vagyok :D És 2. Te sem mondasz hülyeséget, de azért érdekelne, hogy Ti hogy sütitek a krummplit.
Köszönöm :D
Tegyük fel, hogy tényleg nem tudod.
Megfogod a serpenyőt, kb 2 ujjnyi etolajat beleontesz, majd begyujtod alatta a gázt. Várod, hogy felmelegedjen, pár perc múlva beledobsz egy szál krumplit, majd ha serceg, azt jelenti hogy kellően meleg az olaj. A kisutni kivant mennyiseget belerakod az olajba, de ovatosan, nehogy megegesd magad vele.
Pár percig sutod, néha megmozgatod benne a krumplit egy fém eszkozzel, majd mikor a kívánt színt eléri, akkor kiszeded. Ne felejtsd el elzárni a gázt a serpenyő alatt.
Ja és lehetőleg ne használd fel újra az etolajat, egészségtelen. Gyűjtsd, majd add le olyan boltban, ahol átveszik.
10-esen kívül mindenkinek köszönöm.
2 újjnyi olaj? Akkor tenyleg sokat teszek bele, ezer érzem h nagyon olajos a krumpli.
Mirelitet évi 1x hasznalok max, de ezt a sutos dolgot nem is tudtam. Sokat tanultam tőletek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!