Lehet sütőben rántott párizsit csinálni?
Sziasztok,
Sütőben szeretném a rántott párizsit elkészíteni. Csinálta már valaki így? Valami praktika hogy jó legyen?
1 dl olaj 90 kcal.
Pár szelet panírozott párizsit ki lehet sütni FÉL DL olajban, de még azt se szívja fel mindet.... De legalább lesz íze a kajának!
45 kcal-ért fölösleges sütőt használni!
Szerintem ha ilyen sok párizsid van, akkor egy szeletet áldozz be a kísérlet kedvéért és döntsd el magad!
Nekem semmilyen szárazon sütögetés nem vált be ízre, sem sütőben, sem olaj nélküli fritőzben, de nem vagyunk egyformák.
Rántott dolgokat bő forró olajban kell sütni, különben már nem rántott dolgoknak hívják őket. Ez persze szarrágásnak tűnik, de gondoltam, ha már válaszolok, akkor ezt is beleveszem.
Te valószínűleg arra gondolsz, hogy bepanírozod és benyomod a tepsibe, úgy sütőben jó lesz-e. A válasz sajnos nemleges. Az íze is teljesen más, és a papír is teljesen megkeményedik, hiába spricceled be olajjal. Szinte ehetetlen, én is próbáltam már így.
16: én is írtam már neki...
Szájpadlásszaggató, élvezhetetlen izé lesz belőle.
Végül bepaniroztam és simán betettem a sütőbe, persze egy kevés zsiradékkal meglocsoltam (kókuszzsirral óvatosan meghintettem) és be a sütőbe 20 percre. 10. percben megfordítottam. Szerintem jó lett. Kicsit ropogósabb lett a panír de nekem ízlett így is, és maga a párizsi íze is jó volt, én nem igen éreztem különbséget mint mikor olajban sütöttem.
Köszönöm mindenkinek a kommenteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!