Mit szoktatok főzni a családnak? Már nem tudok mit kitalálni.
2-2,5-3 éve tudok(kezdtem) főzni, amióta a legkisebb gyerekem megszületett.
Amiket tudok:
Levesek:
Húsleves,
Bableves,
Lencseleves,
Franfurti leves
Második:
Tarhonya,
Pörkölt tésztával, vagy nokedlivel, rizzsel
Paníros hús (liszt, tojás, prézli, vagy prézli, tojás, prézli) rizzsel, tésztával, vagy krumplival
Rakott karfiol
Máj rizzsel, tésztával, vagy krumplival
Krumplis tészta
Tejfölös pörkölt
Spagetti
Bármit. Tudok és szeretek is főzni. Az internet világában nem nagy cucc bármelyik étel elkészítését megtanulni. Ma nálunk husgomboc lesz lapított krumplival és mézeskalács fűszeres párolt lilakaposztaval.
Pont ma készült el a jövő heti menuterv:
Hétfőn paradicsomleves husgomboccal,
Kedden Panchettaba csavart sült hal lencsével és spenóttal, sultkrumplival -Jamie Oliver receptje alapján
Szerdán rakott zöldbab
Csütörtökön csirkemell zöldborsós fehérboros martasban tésztával
Pénteken thai piros curry rizzsel
Szombaton csirkemell cukkinivel és padlizsánt tésztával
Vasárnap Tandori csirkemell
Rakott krumpli, töltött paprika, fasírt, húst feltekerni sajttal sonkával, őzgerinc formát kibélelni bacon csíkokkal ebbe hus és zöldségek vegyesen nokedli tésztánál kicsit higabb tesztat keversz és megforgatod őket benne, ez a massza megy a formába és a bacon csíkokkal betakarva mehet sütőbe.
Levesek közül zöldség krém leves levesgyönggyel nálunk mindent visz.
Főzelékek. Túró gombóc, túrós tészta baconnel. Sült egész csirke. Lángos, palacsinta.
Stbstb.
Amikor kezdő voltam vettem egy családi recept könyvet is, és abból is sok mindent kipróbáltam. Vagy fb-on főzős csoportokba érdemes még belépned, onnan is sokat lehet tanulni, ötletelni.
2-2,5-3 Ez valami kód?
-Húslevest lehet variálni, nem mindegy, milyen húsból, hogy készíted.
-Lehet zöldségeket, karfiol, brokkoli, tök, cukkini, sárgarépa, gomba is rántani.
-Rakottas lehet a karfiolon kívül millió mással, ha átfűszerezed a húst, akár a megfelelő zöldségekkel muszaka is lehet a végeredmény.
Hol vannak a zöldségek, fűszerek? Krumpli, hagyma, tetszőleges idény zöldség, hangulat szerinti fűszerezés, és csirkecomb nagyon változatos lehet.
Én ezeket az oldalakat szoktam megnézni:
Bejelölsz egy tetszés szerinti várost, amit lehet és végignézed, miket lehet rendelni.
Rengeteg jó ötletet lehet találni, ki tudod keresni belöle, mi az, ami neked (meg a családodnak) tetszene, ezeket összeírod egy World vagy Excel fájlba, akkor van egy bö listád, amiböl tudsz válogatni.
A receptek többségét (mármint amit nem ismersz) meg tudod keresni a neten, vagy itt rá tudsz kérdezni.
Nekem így lett minden kategóriában több száz ételt tartalmazó listám.
Hát mondjuk ha összvissz ennyit főzöl évek óta, az nagyon unalmas. Bocs, ezzel nem megbántani akarlak, meg nyilván a párod is nyugodtan kitalálhatna valamit, de tény, hogy ez elég egyhangú.
A Nosalty-n pl tök jó receptek vannak és külön tudsz könnyűeket is keresni. Én jó párat kipróbáltam és mindegyik fincsi lett. Az eddigi válaszolók is jó tippeket írtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!