Mit fozol szent estére? És karácsonykor?
Nálunk anyum és mamám főznek.
21/F vagyok.
Szent estén: halászlé, rántott hal, krumpli saláta. diós, mákos süti, mézes zserbó.
25-én: húsleves, töltött káposzta, rántott karaj, fasírt, rizibizi , francia saláta, mirindaszelet, puncs szelet, üdítők, meg savanyúság... 26: aki marad azt esszük.
Szentestére készítek halászlevet, töltött káposztát és zserbót. Viszont ezeket mind elviszem, ugyanis ebédre anyósomékhoz, vacsorára pedig az én szüleimhez megyünk a párommal. Így viszünk mindkét helyre mindenből, mindenki azt eszik amit akar.
25-re szintén megyünk másokhoz, de hozzánk is jönnek. Kirakom majd a szentesti kajákat, de főzök még melléjük borlevest, rántott halat burgonyasalátával és bejglit is csak aznap sütöm meg.
26-ra megint megyünk is meg hozzánk is jönnek, úgyhogy ismét kirakom a maradékokat, de megint főzök is. A terv gesztenyekrémleves, aszalt szilvával töltött pulyka krumplipürével és szilvaszósszal, illetve mákos guba :)
Narancslevest főzök, ha az elfogy fokhagyma kremlevest.
Ezek mellé lesz csőben sült sajtos csirkemell, kapros juhturoval töltött rántott hús, páromnak borjubol fasírt, nekem sertésből tiktok fasírt rólad (sajttal és sonkával a közepén) burgonya saláta és francia saláta
Sütinek már vasárnap megsutottem a mákos meggyes beiglit, vettem bolti diosat, holnap csinálok hokiflit, Fanta szeletet és habos diós szeletet. Pénteken Raffaello golyókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!