Segítséget szeretnék sajtos rúd vagy pogácsa receptben?
nekem ez a kedvencem. ahhoz hogy ne legyen kemény, figyelni kell rá, hogy ne addig adagold hozzá a lisztet amíg felveszi, hanem amikor még kellően lágy a tészta de kezelhető, lehet nyújtani, nem folyik ki a kezedből. + arra is kell figyelni hogy ne süsd túl, mert akkor szárad már, azaz keményebb is lesz
A legegyszerűbb a 25-ös:
25 dkg túró, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt és egy tojás, kevés só.
A vajat elmorzsolod a liszttel, hozzáadod a túrót és a tojást, összegyúrod. Hideg helye állni hagyod 1-2 órát. Kinyújtod, felvágod csíkra vagy kiszaggatod pogácsára, tetejét megkened, szórsz rá sajtot, szezámmaogt, vagy bármi mást. Kész. :)
4: nem kell! Számtalan helyen fenn van a recept, most a biztonság kedvéért ellenőriztem több blogon is... PL
Persze én soha nem használnék margarint vaj helyett... :))
Csatlakozom a 3-as receptjéhez, szerintem is tökéletes!
Nekem az abszolút favorit a juhtúrós variáció, imádom!
Csak nagy tételben nem olcsó mulatság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!