Milyen sütit tudnék sütni, ami citrusféle-, tejtermék- és cukormentes?
Csinálj piskótát eritritollal, az olyan mint a porcukor és kend meg cukormentes lekvárral.
Vagy lehet kevert, meggyes/gyümölcsös süti is:
Ennél egyszerűbb a világon nincs:
5 nagyobb tojás (vagy 6 kicsi)
30 dkg liszt
20 dkg kristálycukor (itt értelemszerűen eritritol, de abból csak 10 dkg)
1 dl víz
1 dl olaj
csipet só
Fél zacskó sütőpor
Ezt az egészet egyszerre és EGYBEN alaposan kikevered, kivajazott-lisztezett tepsibe öntöd és nagyon gazdagon megszórod valamilyen kimagozott, lecsepegtetett befőttel. (Ami nálad most kimarad: 1 tábla tejcsokit is apróra vágsz ás közé szórod. Azért tejcsokit, mert az étcsoki kemény marad.)
Nekem egy tepsihez 2 üveg házi befőtt kell. Előmelegített sütőbe tolod, közepes lángra és 30 percig nem is nézegeted. Utána tűpróbával ellenőrzöd, hogy nem ragad e a közepe. Nekem 40-45 perc alatt sül meg, de attól függ milyen vastag a tészta, lehet, hogy neked a 30-35 perc is elég lesz. A tetejét még melegen vaníliás cukorral megszórod.
Esküszöm, hogy összerakni kevesebb idő, mint ezt leírni.
Előnye, hogy nem szárad ki az olaj miatt, nyugodtan egy-két nappal előtte is megsütheted, csak ne vágd fel előre.
Keress rá "mindenmentes" blogokra, ott sokféle receptet találsz.
Az eritritolos piskótával meg vigyázni kell, mert rengeteg embernek hasmenést okoz az eritritol.
#4
Az a xilit.
Az eritrit/eritritol természetes cukoralkohol. Kis mennyiségben megtalálható gombákban, körtében, dinnyében, szőlőben, és erjesztéssel készült ételekben: borban, szójaszószban, sajtban.
#6
Hát, ahogy gondolod!
Na mindegy, további szép napot!
Sütemény édesítésénél az a gond, hogy a cukor legtöbbször a süti állagáért is felel, ezért lesz xilittel, eritrittel nemcsak förtelmes ízű, de sokszor a tésztája miatt lenyelhetetlen a sütemény. Steviát hagyjuk is.
Egyetlen olyan cukoralkohol, ami úgy viselkedik mint a cukor és ízre is olyan, a MALTITOL. De ez is okozhat hasmenést, ill. nem kapható mindenhol. De ha valaki cukormentesen étkezik, valószínűleg tudja, hogy megemészti-e, mert a legtöbb élvezhető cukormentes csokiban maltilol van. Nyilván ha kiteszed kínálóra, akkor írsz hozzá cetlit, hogy mi nincs és mi van benne.
Tudok olyan recepteket, amik maltitollal is elkészíthetők.
Vagy a klasszikus püspökkenyér szintén fut maltitollal is, a szöveget annyival kiegészítve, hogy az Aldiban is van aldis maltitolos étcsoki hozzá: [link]
Vagy egy gyömbéres keksz, amiben viszont a vajat min.70%-os tejmentes margarinra kell cserélni a tejmentességhez, de kb. minden második sütőmargarin tejmentes, meg a flora gold is. Sajnos a Cp bonyolítja a receptek megjelenítését, de remélem, segítettem a nemes küldetésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!