Szerintetek lehet baja a kovászomnak,ha nem vettem el belőle,csak etettem?
Figyelt kérdés
Úgy kezdtem,hogy 30g liszt,30g melegvizzel bekevertem,és ugyanennyivel megetettem a második napon,azután annyival etetem meg amennyi a kovász súlya.Nincsen rossz szaga,kicsit ilyen ecetes,boros.Hétfőn kevertem be,már két befőttes üvegben van kovászom,nem tudom,hogy jól csinálom-e.Buborékos,de amikor elhúzom,akkor nem szálasan válik el az üveg falától,első napokban csinált ilyet.Rozsliszttel etetem tegnap óta,hátha attól erősebb lesz.Ezt az elvevős dolgot nem értettem sosem,tudom,hogy azért is vesznek el,mert ha megtartjuk a mennyiséget,akkor nagyon sok lesz,de van valami hátránya,ha nem dobok el a kovászból?Félig vannak a befőttes üvegek,valószínűleg nem egy kenyeret fogok csinálni belőlük,azért sem vettem ki belőle.Megvan a lakásban a 22-25 fok,12 óránként eszik,az első napokban nagyon bubis volt,ma reggelre nem annyira,kicsit befűtök neki a fürdőben és ott fogom tárolni.Szerintetek vegyek ki belőlük és kezdjem etetni újra egy tiszta üvegben?2021. dec. 3. 14:04
11/13 A kérdező kommentje:
Amúgy 12 óránként eszik így.
2021. dec. 10. 19:10
12/13 A kérdező kommentje:
elkezdtem etetni több liszttel+vízzel,már nagyon jó az àllaga!buborékos és szálas,most mar csak várom,hogy beérjen
2021. dec. 12. 15:40
13/13 anonim válasza:
Kérdezted #10-ben, hogy menthető még, de a további két kommentből látom, hogy már meg is mentetted. De csináld keményebbre és legalább 3-szoros legyen a liszt aránya a kovászhoz képest etetéskor. Mert most 1:1 és azért savanyúbb, boros a szaga, mert nem bír ki 12 órát ezzel az etetéssel, és a végén éhezik. És a savtermelő baktériumok szaporodnak a végén jobban. Tehát ne 30g kovászt etess!
10g kovászhoz tegyél 40g lisztet és 33g vizet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!