Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit süssek? Karácsonyra...

Mit süssek? Karácsonyra szeretnék valamilyen egyszerű de nagyszerű mutatós húsételt készíteni, bármilyen húsos receptet szívesen fogadok.

Figyelt kérdés
2008. dec. 13. 14:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
Ha megnezed a mindmegett.hu-t, ott annyi recept kozul valogathatsz, hogy csak na! Mindenfele husfelebol es halbol is vannak receptek, sutemenyek, levesek, szoval minden. De, lehet hogy ismered is az oldalt, nem tudom.
2008. dec. 13. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Pácolt pulykamell zöldségekkel :

Hozzávalók:

20 dkg pulykamell

1 cukkini

1 piros húsú paprika

1 fej hagyma

2 evőkanál tejföl


A pácoláshoz

1 kávéskanál szárított kakukkfű

1 kávéskanál szárított bazsalikom

1 kávéskanál szárított oregano

1/2 kávéskanál őrölt rozmaring

1/2 kávéskanál őrölt fekete bors

1 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál só

2 evőkanál oliva olaj

1 evőkanál citromlé


Elkészítés:

Egy jól zárható műagyag dobozba keverjük össze a pácoláshoz a fűszereket, ízesítőket az olajjal és a citromlével. Tegyük bele a kockára vágott húst és jól keverjük össze. A húst rakjuk egy éjszakára hűtőszekrénybe.


Másnap a hagymát, a paprikát és a cukkínit vágjuk csíkokra. Teflon serpenyőben először a húst süssük pirosra, majd vegyük ki egy tányérra. Ezután ugyabban a serpenyőben süssük addig a zöldségeket, amíg puhulni kezdenek, aztán tegyük vissza az edénybe a húst. Ha elpárolgott volna a zöldségek leve, akkor öntsünk alá 0,5-1 dl vizet, s lefedve páruljuk még néhány percig. Mielőtt valamennyi víz elfőne keverjük hozzá a tejfölt.


Tanácsok:

Köretnek kis szarvacska tésztát, vagy párolt rizst ajánlok hozzá.

2008. dec. 13. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Joghurtos-kekszes csirke :

Hozzávalók:

joghurt vagy kefír ízlés szerint


csirkehús


fűszerek


sós háztartási keksz


pici olaj a sütéshez


Elkészítés:

A csirkehúst (én a mellét szoktam) nagyobb darabokra vágom. A joghurtot fűszerezem sóval, fokhagymával, borssal ételízesítővel, gyömbérrel, egy csipetnyi chillivel (tulajdonképpen mindenki azzal, amivel szereti). A húsokat beleteszem, és legalább 2 órán át pácolom benne. A sós kekszet sodrófával prézliszerűre összetöröm, a joghurtból kivett csirkedarabokat beleforgatom, és sütőpapírral bélelt, kicsit megolajozott tepsiben aranybarnára sütöm. Mindenféle köret illik hozzá.

2008. dec. 13. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Sajtmártásos husi :

Hozzávalók:

8-10 szelet karaj

1doboz szeletelt gomba

1doboz gombas kremsajt

so

bors

keves olaj


Elkészítés:

Az olajon a husikat megsutogetjuk,csak utána sozzuk,borsozzuk, felontjuk annyi vizzel hogy epp ellepje,és puhara pároljuk.Amikor megpuhult,hozzáontjuk levestol a gomba konzervet,és osszeforraljuk.Tartalékoljuk a gázt,es lassan hozzarakjuk a sajtokat,és adig amig bele nem olvadnak,lassan kevergetjuk.Szugség szerint sozzuk, esetleg borsozzuk.


Tanácsok:

tésztavalajánlom,mindenkinek ízleni fog§

Jó étvágyat hozzá!

2008. dec. 13. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Név: Sörös csirke, a család kedvence

Kategória: Húsételek

Hozzávalók: Csirke mell és csirke comb kb. 8-10 szelet

2 dl sör

vaj a csirke megpirításához

2 dl tejszín

20 dkg szalonna

1 doboz gomba

1 fej hagyma

Elkészítés: A csirke szeleteket besózom, és forró vajban kisütöm.

Ha kész tepsibe teszem, a hagymát a szalonnát picit megpirítom, majd belekeverem a gombát. Én megszoktam fűszerezni egy pici borssal és vegetával.

A hagyma, szalonna, gomba egyvelegét a húsra öntöm.

A tejszínbe elkeverek egy pici vegetát és ráöntöm az egészre.

A végén a 2 dl sörrel meglocsolom.


Addig sütöm amíg szép piros nem lesz.

2008. dec. 13. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Vaníliás áfonyás csirkemell :

Hozzávalók négy személyre:


2 db dupla filézett csirkemell


25 dkg sárgarépa


25 dkg gomba


5 dkg cukrozott vörös áfonya


5 dkg mandulapehely


2 evőkanál extraszűz olívaolaj


1/2 mokkáskanál bourbon vanília


1 mokkáskanál füstízű só


1/2 mokkáskanál tormapor


1/2 mokkáskanál mangópor


1 mokkáskanál só


1 késhegynyi őrölt fehérbors



Elkészítése:


A répát és a gombát megmossuk, megtisztítjuk,


négyfelé vágjuk.


Egy fél evőkanál olívaolajjal kikenünk egy hosszúkás tortaformát.


A répát, a gombát és a mandulát rétegesen a tortaformába rakjuk, a rétegeket megszórjuk a füstízű sóval. Az utolsó réteg mandula legyen, amelyet lelocsolunk fél evőkanál olívaolajjal.


Közepes hőmérsékleten negyven percen át sütjük, ezalatt a hús is elkészül.


A csirkemelleket megtisztítjuk és keresztben kettévágjuk.


Sózzuk, serpenyőben olívaolajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk a szeleteket.


A hőmérsékletet takarékra állítjuk, a hús mellé dobjuk az áfonyát.


Rászórjuk a tormaport, a vaníliát és a mangóport, megforgatjuk, és felöntjük 2 dl vízzel.


Időnként megkeverve húsz percen át puhítjuk az ételt.


Amikor elkészült, a csirkére halmozzuk az áfonyát, és az elkészült körettel tálaljuk.

2008. dec. 13. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Zöldborsós csirkeragu


* Hozzávalók:


50 dkg csirkemell

90 dkg zsenge zöldborsó

2 evõkanál olaj

2 gerezd fokhagyma

3 kis szál sárgarépa

1 mokkáskanál gyömbérpor

1 evõkanál kukoricakeményítõ

ízlés szerint õrölt fehérbors


* Elkészítés:


A kukoricakeményítõt 1-2 evõkanál vízzel simára keverjük.

A húst vékony csíkokra vágjuk, forró olajon pirosra sütjük és kiszedjük. A megmaradt olajban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát és a gyömbért, beletesszük a vékony csíkokra vágott sárgarépát, a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk és állandóan kevergetve pároljuk. Hozzátesszük a húst, ráöntjük a kukoricakeményítõt és készre fõzzük. Aki szereti szórja meg késhegynyi chiliporral, még finomabb.

Jó étvágyat!

2008. dec. 13. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Pirított csirke gombával


Hozzávalók: 2 db csirke, 25 deka vaj, 5 deka hagyma, fél deci paradicsom, egy deci fehérbor, só, bors, petrezselyem, 25 deka rizs, 20 deka champignon.


Veszünk 2 db középnagyságú húsos csirkét, negyedekre felvágjuk, olyképpen, hogy a gerinccsont ne kerüljön bele. A bõrét lenyúzzuk és a húst megsózzuk és lisztbe mártjuk. Az így elõkészített csirkét tûzálló edényben , 25 deka olvasztott vajban megpirítjuk, utána a húst darabonként kivesszük egy tányérra és ugyanabban a vajban pirítunk kb. 5 deka finomra vágott hagymát, 20 deka tisztára mosott és felszeletelt champignon gombát s egy kis törött borssal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel fûszerezzük, 1 deci fehérborral felöntjük és fél deci paradicsompürét adunk hozzá. Ezután a pirított csirkét visszahelyezzük s puhára megpároljuk (ha a szükség megkívánja, akkor 1-2 deci húslevessel meghigítjuk a párolás közben). Általában párolt rizzsel szokták feltálalni.

2008. dec. 13. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Csirke és alma sajttakaró alatt



Elkészítés: A csirkemellfilét szeletekre vágjuk, és vajon kicsi sóval

megpároljuk egy serpenyőben. Egy másik serpenyőben szintén vajon kb. fél centi vastag almaszeleteket párolunk.


A Knorr sajtszósz Rafinériát az előírtnál kicsit sűrűbbre elkészítjük.


Egy kivajazott tepsibelerakjuk a csirkehúst, minden szeletre egy almát rakunk, bevonjuk a sajtszósszal, és esetleg egy kevés

reszelt sajttal megszórjuk. Sütőben átsütjük, míg a sajt megpirul kissé a tetején.


Megjegyzés:

Elkészítési ideje kb. 45 perc, s pillanatok alatt elfogy! Alma helyett készíthetjük ananászszeletekkel is! Burgonyapürével isteni finom! Ez egy nyerő recept! Tuti siker!

2008. dec. 13. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Csongrádi tepsis csirke :

Hozzávalók:

1 csirke (kb 1,30 kg),


1 kg burgonya,


4 keménytojás,


2 dl tejföl,


10 dkg füstölt szalonna,


4-4 paradicsom és paprika,


só,


a bundázáshoz liszt, tojás;


sütéshez olaj


Elkészítés:

A csirkét nyolcfelé vágjuk és besózzuk. A darabokat lisztbe és felvert tojásba forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. Hasonlóan karikákra vágjuk a tojásokat, paradicsomot, paprikát. 5 dkg apróra vágott szalonnát ropogósra sütünk, zsírjával kikenünk egy tűzálló tálat, majd egy réteg burgonyakarikával kibéleljük. A zöldpaprika-paradicsom szeletekkel befedjük, és a tejföl felével meglocsoljuk. Ezután a megsütött csirkedarabokat sorban rárakjuk, majd befedjük tojáskarikákkal és a maradék paradicsom-paprika szeletekkel. A tetejére fektetjük a maradék szalonnaszeleteket, befedjük a megmaradt burgonyával, és tejföllel leöntjük. Szép pirosra sütjük.

2008. dec. 13. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!