Milyen gombócot szoktak mártással tálalni?
Gyerekkoromban anyukám gyakran csinálta, de tőle már nem tudom megkérdezni.
Sima, fehér gombóc volt, de nem az a krumplis tészta, amiből a szilvásgombóc készül. Egészen könnyű volt, arra emlékszem.
Vagy paradicsommártással volt, vagy maradék pörköltszaft meghígítva, tejfölösen behabarva, vagy spenóttal, de olyan is volt, hogy vadasmártással (de nem zsemlegombóc).
Mi lehetett ez?
#1-2: Fogalmam sincs, még egyiket sem ettem. :(
És mint írtam, nem vagyok nagy konyhatündér. Anyukám se volt az, tehát tuti valami egyszerű volt.
#3: Egyszerű, sima állagú volt, ha jól emlékszem.
Mekkora gombóc volt?
Kb. hány darab volt belőle egy adag?
Csak sós ételként ettétek vagy édes mártásokkal is volt?
Nagyjából mikor volt a gyerekkorod?
Anyukád simán magyar vagy nemzetiségi (pl.sváb,roma,stb.)?
"Sima, fehér gombóc volt, de nem az a krumplis tészta, amiből a szilvásgombóc készül."
Pedig pont abból a tésztából készítenek ilyen gombócokat, sőt levesbetétet is (gölődinleves)
Amit még el tudnék képzelni, az a knédli, gombócnak formázva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!