Kínai gyömbéres csirke készítése, panírozva?
Én használok őrölt gyömbért is és nem értem miért ne lenne íze!? Természetes, hogy a friss, mint mindenben intenzívebb (kevesebb is kell), de azért ne mondjatok már ilyet hogy íztelen porral. Kérdezőnek lehet épp ilyen van és elmegy a kedve.:)
Olyan kérdésem lenne a hozzáértőktől, hogy az, hogy milyen keményítő az mindegy? Én eddig kukorica keményítőt olvastam a kínai recepteknél meg eddig csak azt használtam máshoz is. De ugye van burgonya meg tápióka keményítő is és ennek már próbáltam utánanézni, hogy jobb-e valamelyik, csak nem sok sikerrel.
Az örölt meg a friss gyömbér íze közt semmi hasonlóság sincs, friss helyett a port használni értelmetlen, nem lesz jó töle az étel.
A keményítö majdnem mindegy, kukorica-, burgonya-, rizskeményítö is jó, a tápióka egész más jellegü, meg jóval drágább, ezt nem érdemes használni. Eredetileg azért a kukoricát használják, mert ott az a gyakori.
Köszi a válaszokat! Szóval tisztázásként: először bepácolom a csirkét a gyömbérrel, aztán a fehérje+keményítő, utána meg az édes chili szósz.
Tudnátok írni konkrét arányokat, mennyiségeket? Mi lenne pontosan a pácban, milyen arányban, hogy keverjem a panírt, és mi szükséges még a szószhoz?
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!