Túrógombóc masszába finom lehet a kakaópor?
Felmerült bennem egy ötletként, hogy kakaós túrógombócot készítsek, viszont nem tudom hogy jó-e egyáltalán az elképzelés, valamint 0,5kg túróhoz mennyit lenne érdemes tennem?
Egy kis lisztet cseréljek kakaóporra, vagy az alap masszához keverjek pluszba?
Natur holland kakaóport használnék.
Köszönöm előre is!!😊
Szerintem borzalmas lesz...
A túrógombóc alapjában véve savanykás - a rátett cukor adja meg a végleges ízkombinációt.
A savanyú kakaóval párosítva kb. hányásíz... Bocs. :-D
Nem hiszem hogy finom lenne kakaóporral
Lehet keserű lenne
Ha ilyen dologra vágysz akkor csinálj nutellás gombócot,fenn van a receptje
Ha édesen eszitek alapból is, akkor nem látok benne semmi rosszat, hogy a masszába tegyél némi kakaóport a búzadarához. El nem rontja, max. nem érződik a kakaó íze, mert első próbára nem tennék sokat bele. Kísérletezésnek jó. Ha ízlik, akkor következő alkalommal tehetsz többet is.Fura kicsit így első blikkre, írd meg, milyen lett. A tejbegrízt is kakaósan esszük, az íz elvileg passzol.
De tényleg csak akkor, ha a tejföl a tetején is jó cukros.
Simán el tudom képzelni, hogy műxik.
1-es: mióta "savanyú" a kakaó???? Az eredeti,édesítetlen legfeljebb kesernyés, de soha nem savanyú!
2. Elvileg egy próbát megér, elvégre a magyarok kedvence, a tútórudi is túró kakaóval (csokiba mártva, ami kakaóból készül hivatalosan)
3. Amit figyelembe kell venni, hogy nem szabad túl sokat beletenni, mert egyrészt az íze nagyon dominálhat, másrészt a gríz/liszt mennyiségét arányosan csökkenteni kell, mert sok folyadékot felvesz.
4: értelmező olvasás...
ezt írtam: "A túrógombóc alapjában véve savanykás"
Ebből te hogy vezetted le, hogy a kakaó savanyú...???
6: még mindig funkcionális analfabéta vagy.....
A savanyú (=a túró) kakaóval párosítva.....
Szerintem borzalmas lenne.
(életemben nem ettem még savanykás túrógombócot amúgy 😶)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!