Vadkacsa húsa hasonlít a házikacsara vagy nagyon más?
Másabb. Sokkal finomabb, mert nem kap antibiotikumos tápot mint a sima kacsa.
Saját magát látja el élelemmel.
Egyébként ha ettél vad húst akkor ahhoz tudnám hasonlítani.
2-es
A házi kacsa sem kap antibiotikumos tápot. Amire te gondolsz, az a nagyüzemi állattenyésztés.
Kérdező: Igen, más az íze, hiszen vadhús. De hasonlítani igazából semmihez sem tudnám. Természetesen az elkészítése is teljesen más, mint a házi kacsáé, a vadas ételekre jellemző eljárásokat kell vele végigcsinálni (sokszor nehéz kopasztani és olyankor lenyúzzák, illetve a pácolás is jót tehet neki), és az elkészítési idő is kb. lutri, hiszen nem lehet tudni, milyen idős az állat.
De, a házi kacsa is kap tápot.
Szinte 50 háztartásból 49-en vesznek tápot a haztajinak. Minket hülyének néznek a faluban, amiért nem veszünk ilyesmit a csirkeknek és mégis múltkor el volt mindenki csodálkozva, hogy mennyire sok zsír volt rajtuk és milyen szép sárga volt a bőrük, míg az oveknek szinte fehér. Az enyémek nem 6 hét alatt lesznek várhatóak, Hanem 6 hónap alatt, viszont ízre teljesen más!
Nem csak nagyüzemben éltetik táppal őket! Falun élek, tudom.
Igen nagy különbség van.A házi kacsát megeszem nem rossz.
A vadkacsa valahogy rosszabb illatú és szárazabb nem tetszett
Azért a legtöbb fácán úgy fácán, hogy a fácángyárak nevelik kb. pont úgy mint a csirkét, aztán kiengedik őket a mezőre, hogy másnap lelövöldözhessék. De a jobbak egyből mennek a fácánkopasztóba...
A horgásztavas vadkacsák szerintem több kukoricát zabálnak mint a háztáji pancsertársaik :) Legalábbis mifelénk. Nameg a hattyú... hát az brutális, de a gólya se kispályás azzal a töméntelen sok lejmolt törpeharcsával.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!