Milyen egészséges, és viszonylag olcsó ételeket főzzek?
Már annyiszor leírtuk:
Hús - csirkecomb, pulykahús, sertés- és csirkemáj
Hüvelyesek
Rizs
Mirelit vagy idényzöldség
Tojás
Zabpehely
Egészségeset nem is nagyon lehet már írni lassan, mert a hús olcsóbb már a zöldségtől...
Nálunk kiskoromban, mikor nagyon kevés pénzünk volt anyukám vasárnap készített húslevest, a főtt húshoz pedig csinált paprikás krumplit.
Isteni volt, minden elfogyott, nem ment a főtt hús kárba, mint mostanában látom, hogy kidobálják a kukába vagy ha van kutya-macska, nekik adják...
De volt hogy a paprikás krumpli helyett tört krumplit csinált édesanyám és hozzá paradicsom mártást vagy sóska mártást és azt ettük főtt hússal.
Ez is nagyon laktató.
Egy műsorban láttam régebben, ahogy egy idős néni mesélte, hogy a háború után nem sok élelmük volt és a disznó bőrkéből készített pörköltet, azt ették krumplival. Egyszer én is kipróbáltam, nagyon finom, ha szereted a csülök vagy körömpörkölt-szerű ragadós szaftokat :)
De csinálhatsz esetleg lapcsánkát/berét/cicegét, nem tudom felétek hogy hívják és sertés vagy csirkemájból csinálsz egy pörköltöt, a kész lapcsánkára teszed, rázársz még egy lapcsánkával és a tetejére fokhagymás tejfölt teszel.
Ez is egészséges és viszonylag olcsó is.
Még azok a gyerekek is megeszik, akik egyébként nem szeretik a májat. Elhiszik, hogy husi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!