Füstölt csülök főzővizéből milyen levest lehet készíteni?
Figyelt kérdés
Nincs itthon babom, bablevest nem is akarok, a héten volt chilis bab.2021. okt. 30. 19:36
1/8 anonim válasza:
Én le szoktam fagyasztani későbbi felhasználásra.
2/8 anonim válasza:
Anyám annak idején a sonkás kockához, vagy a csuszához valót abban főzte ki, vagy a rakott krumplihoz a krumplit.
Jó, mondjuk nekünk sok füstölt húsunk volt, így gyakran lett lé, ma már ez olyan érték, hogy én is lefagyasztom, aztán amikor kell felhasználom. Például lencséhez.
3/8 anonim válasza:
Én krumplilevest el tudnék képzelni vele.
4/8 anonim válasza:
Káposztához is jó, akár friss, akár savanyú
5/8 anonim válasza:
Bármilyen főzelékbe is jó, amihez illik a füstölt hús. Az említett krumpli, lencse duó itt is működik. Sárgaborsóhoz is jó.
Levesből akár még bakonyihoz, kaszás leveshez is passzol.
6/8 anonim válasza:
Korhely, lencse, krumplileves, ha nagyon sok időd van, megpróbálkozhatsz a jus(zsü) készítésével plusz hozzávalókkal.
7/8 anonim válasza:
Én üdítős/ásványvizes üvegben teszem el, a frigó ajtajában is eláll néhány hétig. A feléből krumplileves volt, a másik felét most használtam fel, töltött káposztához. Anyukám székelykáposztát főzött a múltkori csülök főzőlevéből. Felhasználáskor vedd figyelembe, hogy a lé esetleg sós!
8/8 A kérdező kommentje:
Én is le szoktam fagyasztani, de sajna tele a frigó fullon :(
Uhh nagyon nagyon jó ötleteket adtatok, köszönöm szépen :)
Ment a like
2021. okt. 31. 17:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!