Hogyan kell elkészíteni a fogas süllőt?
Kirántottam Vénusz étolajban, olajban olyan volt mint a keszeg...
Meg lehet sütni gázsütőben mint egy csirkét? Egy horgász hozott egy 3kg-os példányt...
3kg-ost már filézni kellene.
Ha rántani akarod a szokásos módon liszt, tojás,zsemlemorzsa.
Vagy roston paprikás lisztben kevés olajon pirosra sütöd.
Sütőben nem szokták nagyon kiszárad.
Úúúbasszus, de cserélnék veled! Adok neked 3 kilós pontyot! :)
Legnemesebb felhasználása az, ha klasszik módon begörbítve, hátán bevagdosva baomi sok olajban sütöd ki (hal felét kell ellepnie) majd megfordítod.
Régen mindenki így sütötte a vendéglátósban, ma már senki. Nyilván az ára miatt.
Amit viszont ajánlok, hogy filézd le:
https://www.youtube.com/watch?v=XNvxHNKryhg
Csinálj belőle szeleteket és így süsd meg: https://www.youtube.com/watch?v=9hxdrkV6tMM
vagy így: https://www.youtube.com/watch?v=D8Zw4Y-gURo
de ez is nagyon érdekes! https://www.youtube.com/watch?v=fg3GIRxUpmI
Figyelj, jobbat mondok! Hagyd a fenébe a klasszik módit.
Ezt csináld most meg. De szóról szóra úgy ahogy mondja, mutatja.
Nézd végig a videót. Vegyél sütőtököt, bagatell ára van a süllőhöz képest, kivájod egyenletes falvastagságúra, a többi a videóban.
Az is jó, de nehogy kiszálkázd. Párold meg egyben úgy, hogy kitömöd a hasát kakukkfűvel, citrommal, aztán a szálkasort ki lehet belőle szedni...csak tudni kellene ugye hol van :)
Ha agyonirdalod, rosszabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!