Miért írnak citromlevet a legtöbb ételhez?
Figyelt kérdés
Akármilyen receptet nézek, sokszor látom hogy írnak hozzá egy kevés citromlevet. Levesekhez, pörköltekhez is. Eddig sosem tettem bele. Tényleg jobb lesz tőle pl a tárkonyos raguleves, ha csepegtetek bele a citromból?2021. okt. 28. 10:27
11/13 anonim válasza:
A 9-esnek tökéletesen igaza van, az EREDETI receptben tényleg citromlé kell bele.
Az, hogy a neten található receptek többségében nem az szerepel, az csak annyit jelent, hogy a többség, aki fetölt recepteket, vagy spórolásból vagy kényelmességböl vagy tuadtlanságból nem azzal készíti.
12/13 anonim válasza:
Ha érdekel a dolog tudományos magyarázata, nézd meg Netflixen vagy vedd meg könyvként a Só, zsír, sav, hő c. munkát Samin Nosrattól.
13/13 anonim válasza:
Citrom minden háztartásban van. A legalapabb sav forrás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!