15-én lefagyasztottam egy aznap lejáró csirkemellet, most felolvasztottam, de csak a felére volt szükség, a maradékot betehetem a hűtőbe, hogy holnap csináljam meg?
10-es
Elsiklasz az a nem aprócska részlet fölött, hogy ő nem frissen vásárolt húst akar tovább tartani a hűtőben, hanem EGYSZER MÁR FAGYASZTOTT, MAJD FELENGEDETT HÚST AKAR MÉG EGY NAPIG A HŰTŐBEN VÁRATNI.
#11
Én ugyan nem a 10-es vagyok, de miért is ne lehetne a kiengedett hús 1 napig a hűtőben?
Nem visszafagyasztani akarja(!) és ha jó a hűtője, akkor 1 napot simán kibír az a hús.
...de te persze kidobhatod, senki nem tart vissza!
12-es
Ételt kidobni nem szoktam. Ha többet veszek ki a kelleténél, akkor dupla adagot, vagy két különböző ételt készítek belőle, és a 'felesleg' készételt hűtöm/fagyasztom.
" de miért is ne lehetne a kiengedett hús 1 napig a hűtőben?"
Mert már a fagyasztás napján lejárt a szavatossági ideje.
Nem friss húst fagyasztott le, hanem az utolsó pillanatban, míg lehetett.
#14
És akkor mi van?
Nem volt romlott.
Kérdező, igen!
De ha biztosra akarsz menni, akkor 10%-os sós vízbe tedd ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!