Nincsen mérőeszközöm, amivel kitudnám mérné egy sütemény hozzávalóit. Akkor mégis hogyan mérjem ki?
Akkor inkább valami bögrés receptet választanék most.
Persze sok függ magától a recepttől, de a főzéssel ellentétben a sütés az a műfaj, ahol nem véletlenül adnak meg pontos mennyiségeket, és már kis eltérés is képes sokban befolyásolni a végeredményt.
Lell egy palca (fakanal), nemi zsineg, meg mondjuk 2 muanyagpohar. a 2 poharat a zsineggel a palca 2 vegere kotod es kozepen feltamasztod valamire, hogy egyensulyban legyen. Aztan az egyik poharba ontesz 2 deci vizet, a masikba meg addig kanalazod a lisztet, mig ujra egyensulyba nem kerul a merleged.
Na ezert kellene altalanos iskolaban odafigyelni fizika- meg technikaoran.
#7: és ha véletlen fél cm-rel eltér a közepétöl a felfüggesztés. Szoval, akkor meg egyszer: kozepen feltamasztod valamire, hogy egyensulyban legyen. Ebbol melyiket nem ertetted? Erted, meg uresen, hogy egyensuly legyen.
'Meg nem feltétlen van otthon mindenkinek megfelelö vastagságú fapálca' - fakanal, mint emlitettem.
'felköthetö pohár' - aha, most akkor problemat oldunk meg, vagy kifogasokat keresunk? Nem a Szaharaban vagyunk, 2 egyforma teasbogre is eleg. EGYFORMA, mielott ujra ott tartanank hogy nem lesz egyensuly.
Ugy latom masnak is gondot okozott altalanosban a fizika, es ugy is maradt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!