Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen egyszerű Brassói...

Milyen egyszerű Brassói receptet tudtok?

Figyelt kérdés

Nem vagyok egy ügyes szakács.Van krumplim,csirkemellem,hagymám és borsom.Ezekből hogy tudnék finom Brassóit csinálni?

Köszönöm a segítséget!


2010. szept. 2. 21:54
 1/5 anonim válasza:
72%

hozzávalók: 1 kg sertéscomb, nagy szelet füstölt szalonna, 6-7 cikk fokhagyma, só,bors, paradicsom, paprika, zsír 1-2 dl húslé, 1,5kg krumpli


A húst ujjnyi vastagon fölszeljük, majd csíkokra vágjuk. Az apróra vágott szalonnát kissé megsütjük, rátesszük a sertéshúst és ha szükséges zsírt teszünk hozzá, és gyakori kevergetés mellett megpirítjuk a húst. Hozzáadjuk a paradicsomot ,paprikát, sót, borsot,fokhagymát

és felöntjük a húslével.

Addig főzzük amig mepuhul, közben állandóan locsolgatjuk. Lepirítjuk a zaftjára és a kisütött szalmakrumplival összekeverjük. Csípős brassói savanyúval tálaljuk.

2010. szept. 3. 01:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az igazán finom brassói sertés szűz pecsenyéből készül Valóban süthetsz alá szalonnát. Reszelj bele egy kis hagymát, sok fokhagymát, egy kis doboz sűritett paradicsom, só, bors, és bele a kis ujnyira vágott szűz.Összesütöd, nem főzzük.Csirke mellel is csinálhatod.Lényeg a gyors átsütés. Nem pörkölt.Esetleg még fűszernek egy kis vegeta, majoranna./szakács/.
2010. szept. 3. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
72%

Mivel csirke, nem igazán lesz brassói.


Legegyszerűbb, ha a felkockázott, sózott csirkemellet kis olajon lepirítod, amikor már kifehéredett, öntesz rá vizet, amennyi szaftot akarsz, beleraksz 2-3 gerezd fokhagymát reszelve, 1 paprikát felkarikázva, 1 paradicsomot, kis borsot. Fedő alatt puhára főzöd. Olajban sütsz hozzá felkockázott krumplit.

(Hivatalosan meg kell főzni a krumplit és a végén serpenyőben összesütni a kész hússal, de ez baromi macerás.)


Minden esetre én ezekből a hozzávalókból inkább tepsis csirkét csinálnék.

Felkockázod a krumplit, megsózod, tepsi aljába lerakod, rá a csirkemell szeleteket (vékonyakat, sózva borsozva), rá felkarikázott hagymát (itt vöröshagyma!), megöntözöd kb. fél dl olajjal, és meglocsolod tejföllel a tetejét. Fólia alatt puhára párolod, ha kész, fólia nélkül megpirítod a tetejét.

2010. szept. 3. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!Jó ötleteket adtatok!
2010. szept. 3. 11:41
 5/5 anonim ***** válasza:
2010. szept. 4. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!