Milyen egyszerű Brassói receptet tudtok?
Nem vagyok egy ügyes szakács.Van krumplim,csirkemellem,hagymám és borsom.Ezekből hogy tudnék finom Brassóit csinálni?
Köszönöm a segítséget!
hozzávalók: 1 kg sertéscomb, nagy szelet füstölt szalonna, 6-7 cikk fokhagyma, só,bors, paradicsom, paprika, zsír 1-2 dl húslé, 1,5kg krumpli
A húst ujjnyi vastagon fölszeljük, majd csíkokra vágjuk. Az apróra vágott szalonnát kissé megsütjük, rátesszük a sertéshúst és ha szükséges zsírt teszünk hozzá, és gyakori kevergetés mellett megpirítjuk a húst. Hozzáadjuk a paradicsomot ,paprikát, sót, borsot,fokhagymát
és felöntjük a húslével.
Addig főzzük amig mepuhul, közben állandóan locsolgatjuk. Lepirítjuk a zaftjára és a kisütött szalmakrumplival összekeverjük. Csípős brassói savanyúval tálaljuk.
Mivel csirke, nem igazán lesz brassói.
Legegyszerűbb, ha a felkockázott, sózott csirkemellet kis olajon lepirítod, amikor már kifehéredett, öntesz rá vizet, amennyi szaftot akarsz, beleraksz 2-3 gerezd fokhagymát reszelve, 1 paprikát felkarikázva, 1 paradicsomot, kis borsot. Fedő alatt puhára főzöd. Olajban sütsz hozzá felkockázott krumplit.
(Hivatalosan meg kell főzni a krumplit és a végén serpenyőben összesütni a kész hússal, de ez baromi macerás.)
Minden esetre én ezekből a hozzávalókból inkább tepsis csirkét csinálnék.
Felkockázod a krumplit, megsózod, tepsi aljába lerakod, rá a csirkemell szeleteket (vékonyakat, sózva borsozva), rá felkarikázott hagymát (itt vöröshagyma!), megöntözöd kb. fél dl olajjal, és meglocsolod tejföllel a tetejét. Fólia alatt puhára párolod, ha kész, fólia nélkül megpirítod a tetejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!