Valaki írna nekem egyszerű muffin receptet?
Eddig kétszer készítettem, de valamiért mindig ráragad a muffin papír, és alig lehet leszedni.
Leírnátok nekem lépésről lépésre, hátha akkor kiderülne, hogy mit rontok el? Előre is köszönöm annak aki ír!
Valószínű a muffinpapírral lehet gond. Az egyik fajtára ragad, a másikra nem. Én a Tescoban szoktam venni, 75 db-os 200 Ft körül van és nagyon jó, nem ragad rá a tészta, amikor langyos, szépen le lehet róla húzni. Próbáld majd ki, hátha neked is beválik. De leírom neked az én bevált receptem, mindenki imádja.
1 kis doboz natúr vagy gyümölcsös joghurt / kefir
1 pohár kristálycukor
fél pohár olaj
1 egész tojás
2 pohár liszt
1 púpos kávéskanál sütőpor
Mindent a joghurtos pohárral mérünk! A hozzávalókat egy tálban összekevered (joghurt, tojás, cukor, olaj, majd hozzáadod a sütőporral elkevert lisztet). 180 fokos előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütöd (tűpróba!).
Tejjel is készítheted, akkor joghurt / kefir helyett tejet használj és egy másfél-2 decis pohárral mérd ki a hozzávalókat.
Ez egy alaprecept, bárhogy variálhatod. Ha gyümölcsdarabosat készítek, akkor olyan gyümis joghurtot veszek, amilyen gyümölcsöt használok. Natúr joghurttal / kefirrel / tejjel készítve mehet bele kakaó, fahéj, csokidarabok stb. A fantáziádra van bízva.
én több receptből alakítottam ki a saját, azóta már örökös muffinreceptemet.24 db-ra szól, a mérce egy 2,5 decis bögre.
először 2 tojás, egy bögre tejföl/joghurt/kefír/tej akár vegyesen is. ebbe másfél bögre cukor és 1 deci olaj. ezt átkeverni majd bele 2 bögre liszt egy sütőporral elkeverve.
attól függ milyen lesz, hogy mi van otthon. a legváltozatosabb friss és aszalt gyümölcsökből,dióból, kókuszból. kakóból ,csokiból minden mehet bele.kakaót két jó evőkanállal szoktam.
így végezte sorsát, a sok csokimiki és csokinyúl is.
a mazsola is nagyon jól jön bele, almáshoz pedig a fahéj.
az ilyesmi (darabos) hozzávalók is naggyából másfél bögrényik legyenek.
a kapszlikat 3/4-ig töltöm meg, és előmelegített sütőben 5 percig erős lángon, majd egy picit visszavéve még kb 20 percig sütöm. mikor szép magasak, akkor tűpóba.
egy vastag vizes viledára állítom a tepsit és hagyom vagy 5 percig. ekkor pára keletkezik a papír, a tepsi
és a tészta között is, így kivenni is egyszerű (villáva), és a papírból is mindig kijön, legalábbis eddig nekem mindig:)
utána mehet a következő adag.
Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm szépen!!
Le is írom magamnak, és el fogom készíteni:-)
Nekünk van ilyen szilikon alapú muffin sütőnk, amibe 6db fér és utána könnyen ki lehet szedni belőle. Megérné egy olyat venned! :)
Amúgy én is tudok egy nagyon jó receptet, mely igen egyszerű, még megjegyezni is és eddig mindenkinél tarolt :)
15dkg porcukor
2 tojás
15dkg vaj
1 vaniliás cukor
2-3evőkanál tej
----------------
15dkg liszt
1/2 sütőpor
Ezeket külön
(véletlen elküldtem)
szóval ezeket külön összekevered, majd szépen egymáshoz.
kibéleled félig ezt a sütőt, plusz hozzáteszed a belevalót (eper, csoki, bailey's, stb)
majd 180°C-on szép barnára sütöd :)
remélem én is tudtam segíteni!
nekem is van egyedi 12 db szilikonformám, amibe nem kell papír, jó is az, de a család azt mondja, hogy az a jó a muffinban, hogy le kell húzogatni körbe-körbe a papírt:)))
második voltam. üdv.
még egy szóra visszatérve, nálam a maffin ötletszerűen jön, bármelyik nap akár dléelőtt, akár délután.
sütötte, már sárgarépás muffint is,mazsola, és citrom ,fahéj volt itthon a répán kívül... (30 deka répa kislyukon reszelve)a citrom héja és mazsola annyira elvarázsolta, hogy észre sem vették, hogy répából van. csak amikor elfogyott egy szálig, akkor mondtam meg.azóta rendelik is.
üdv-második-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!