Szerintetek próbáljam meg?
Osso buco recept
Hozzávalók:
1 nagyobb sárgarépa,
15 dkg zeller,
2 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 1/2 kg csontos marhalábszár, min. 2 cm vastag szeletekre vágva,
só és frissen őrölt bors,
4 evőkanál olaj,
1 púpos evőkanál sűrített paradicsom,
5 dl barna sör,
1-2 szem szegfűszeg,
1 kisebb narancs,
tálaláshoz apróra vágott, friss petrezselyem.
Elkészítés:
1. összeállítjuk a zöldségalapot: sárgarépát, zellert, vöröshagymát és fokhagymát megpucoljuk, a fokhagyma kivételével mindent lereszelünk egy nagy lyukú reszelőn. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát is.
2. Előpirítjuk a hússzeleteket: a szeleteket megsózzuk, borsozzuk, 2 evőkanál olajat erős lángon felforrósítunk egy vastag falú, 30 cm átmérőjű lábosban. Ha az olaj már forró, beletesszük a húst, oldalanként 1-1 perc alatt megpirítjuk (közben nem mozdítjuk meg a darabokat). Az előpirított szeleteket kivesszük a lábosból, és félretesszük.
3. A lábosba még 2 evőkanál olajat öntünk, és mérsékelt lángon 8-10 perc alatt puhára pároljuk a zöldségalapot. Utána erősítünk a tűzön, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 1-2 percig békén hagyjuk, hogy enyhén lepiruljon. Visszatesszük a lábosba a hússzeleteket, felöntjük a sörrel, beledobjuk a szegfűszeget. Hozzáadunk egy darabka narancshéjat, amit krumplihámozóval szedtünk le vékonyan. 5 percen át forrásban tartjuk az osso bucót. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 100 fokra (gáz 1-es fokozat).
4. A még forrdogáló ételt lefedve betesszük a sütőbe, és 10-12 óra alatt készre pároljuk. (ha az edény füle műanyag, tekerjük be többr éteg alufóliába)
10-12 óra elteltével kivesszük a sütőből, és apróra vágott petrezselymet hintünk rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!