Más is van aki egy ételben sem tűri meg a köménymagot, (Gulyásleves, pörkölt, körözött, stb.) vagy csak én vagyok ilyen csodabogár?
A másodikból
"Népies neve: ánizsmag, illatos ánizs, közönséges ánizs, bécsi- vagy édeskömény."
Szóval akkor nem tudom hogy kinek higgyek!
:)
A 14-es válaszadónak, de, hogy még jobban összezavarjalak:
Én sem szeretem egyik fajtáját sem, de a köménnyel nincs bajom.
Amit viszont végképp nem szeretek, az az oregano és a rozmaring. Így ha pl. valami "olaszos" tésztát készítek, akkor abba bazsalikom és majoranna van. Tehát köze nincs az olasz ételekhez.
Nem ritka, hogy vannak olyan emberek, akik az egyes ételféleségekbe "kötelezően" előírt fűszert nem teszik bele. Hogy egy (talán) ismertebb embert mondjak: Magyar Elek, ő volt a híres Ínyesmester. Ő a fokhagymát nem szerette semmibe. Nekünk egy nagyon régi, már-már széttöredező kiadása is itt van a polcon Az Ínyesmester szakácskönyve címmel, és abban említi.
meg egyszer egy régebbi gasztronómiai folyóiratban, a Magyar Konyhában olvastam egy vidéki plébános házvezetőnőjével készített interjúban, hogy a plébános úr nem szereti a majorannát, és anélkül kell neki resztelt csirkemájat készíteni.
Szerintem nincs azzal semmi baj, ha nem szeret az ember valamilyen fűszert, kihagyja az adott ételből és kész.
Sokan nem szeretik sem a köményt sem az ánizst. Az ánizst gyerekként is szerettem, de a köményt azt nem. Nem az ízét, hanem azt az ételben, szóval mivel a negrot szerettem és szeretem, az számomra elég furcsa volt az ételben (kvázi a negro, mivel az ánizs és a kömény íze nagyon közel áll egymáshoz) ezért nem szerettem.
Hogy a #10-es válaszoló férje kedveli, az nem csoda, a svábok szívesen tesznek köményt a stifolderbe is, valószínűleg én is azzal szerettem meg a köményt.
A másik amivel kilehetett kergetni a világból, az a kapor. 30 elmúltam, mire megbékéltem vele, megszerettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!