Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Más is van aki egy ételben...

Más is van aki egy ételben sem tűri meg a köménymagot, (Gulyásleves, pörkölt, körözött, stb.) vagy csak én vagyok ilyen csodabogár?

Figyelt kérdés

2021. okt. 22. 16:44
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Az egyik főzőcsatornán mondják mindig hogy az olyan magyaros fűszer.
2021. okt. 22. 18:12
 12/20 anonim ***** válasza:
Nagyon utálom a köményt, csak rozskenyérben tudom elviselni finomra őrölve, ha annyira kevés van benne, hogy nem dominál az íze. Nem is hallottam még olyanról, aki a pörköltet vagy a gulyást köménnyel készítené. Az ánizst viszont imádom, jöhet minden formában. Sosem értettem, miért mondják, hogy hasonlít az íze a köményhez; szerintem semmi közük egymáshoz.
2021. okt. 22. 18:48
 13/20 A kérdező kommentje:
12. Ha jól tudom az ánizs másik neve az édeskömény. Ha rosszul tudom akkor a Wikipédia is hazudik.
2021. okt. 22. 19:08
 14/20 anonim ***** válasza:

Bocs, de rosszul tudod. Az édeskömény meg az ánizs két különbözö növény.

A wikipédia szerint is két teljesen különbözö fajról van szó:

[link]

[link]

2021. okt. 22. 22:20
 15/20 A kérdező kommentje:

A másodikból

"Népies neve: ánizsmag, illatos ánizs, közönséges ánizs, bécsi- vagy édeskömény."

Szóval akkor nem tudom hogy kinek higgyek!

2021. okt. 22. 22:26
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

:)

A 14-es válaszadónak, de, hogy még jobban összezavarjalak:

[link]

Én sem szeretem egyik fajtáját sem, de a köménnyel nincs bajom.

Amit viszont végképp nem szeretek, az az oregano és a rozmaring. Így ha pl. valami "olaszos" tésztát készítek, akkor abba bazsalikom és majoranna van. Tehát köze nincs az olasz ételekhez.

Nem ritka, hogy vannak olyan emberek, akik az egyes ételféleségekbe "kötelezően" előírt fűszert nem teszik bele. Hogy egy (talán) ismertebb embert mondjak: Magyar Elek, ő volt a híres Ínyesmester. Ő a fokhagymát nem szerette semmibe. Nekünk egy nagyon régi, már-már széttöredező kiadása is itt van a polcon Az Ínyesmester szakácskönyve címmel, és abban említi.

meg egyszer egy régebbi gasztronómiai folyóiratban, a Magyar Konyhában olvastam egy vidéki plébános házvezetőnőjével készített interjúban, hogy a plébános úr nem szereti a majorannát, és anélkül kell neki resztelt csirkemájat készíteni.

Szerintem nincs azzal semmi baj, ha nem szeret az ember valamilyen fűszert, kihagyja az adott ételből és kész.

2021. okt. 22. 23:45
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem foglalkozom vele, hogy mi van egy kajaban ... megeszem es utolag allapitom meg, hogy izlet vagy sem. Ha nem igy tennek, egy csomo ismeretlen kajat meg sem kostolnek ... de en kivancsi vagyok az idegen izekre is :) Sokszor kulfoldon csak ramutatok, hogy abbll es abbol kerek ... kozben azt sem tudom mik azok ... megis kiprobalom.
2021. okt. 23. 07:17
 18/20 A kérdező kommentje:
17. Ez is egy hozzáállás, de én ha nem szeretem az adott fűszert, már akkor sem eszek meg egy ételt ha egyébként szeretem. Ugyanis, már tudat alatt kiérzem azt a számomra kellemetlen ízt.
2021. okt. 23. 07:29
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Sokan nem szeretik sem a köményt sem az ánizst. Az ánizst gyerekként is szerettem, de a köményt azt nem. Nem az ízét, hanem azt az ételben, szóval mivel a negrot szerettem és szeretem, az számomra elég furcsa volt az ételben (kvázi a negro, mivel az ánizs és a kömény íze nagyon közel áll egymáshoz) ezért nem szerettem.

Hogy a #10-es válaszoló férje kedveli, az nem csoda, a svábok szívesen tesznek köményt a stifolderbe is, valószínűleg én is azzal szerettem meg a köményt.

A másik amivel kilehetett kergetni a világból, az a kapor. 30 elmúltam, mire megbékéltem vele, megszerettem.

2021. okt. 23. 08:07
 20/20 A kérdező kommentje:
19. Szerintem ebből a szempontból sváb és sváb között is lehet különbség, hogy ki milyen ízvilágot kedvel.
2021. okt. 23. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!